promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sportkocsival is legalább egy óra lenne keresztül száguldani a világ leghosszabb borospincéjén
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Európa egy félreeső részének felszíne alatt egy hatalmas földalatti város rejtőzik, borral teli alagutakkal. 

Minden „utca” egy bizonyos szőlő nevét viseli, mint például a Pinot vagy a Cabernet Sauvignon. A látogatók autókkal vagy kerékpárokkal közlekednek a labirintusban, ahol a szokásos KRESZ szerinti szabályok érvényesek. A moldovai Mileștii Mici büszke rá, hogy a világ legnagyobb borospincéjeként tartják számon.

A Románia és Ukrajna közé szorult Moldova gazdag bortermelő hagyományokkal rendelkezik, amelyek több ezer éves múltra tekintenek vissza. Alacsony dombok, napsütötte síkságok, folyók, és a Fekete-tenger medencéje által formált mérsékelt éghajlat tökéletes feltételeket biztosítanak a szőlőtermesztéshez, versenyezve a kontinens más neves szőlőültetvényeivel.

 Az egykor a Szovjetunióhoz tartozó ország a köztársaságok közül a legtöbb bort termelte – a Szovjetunióban elfogyasztott minden második üveg bor Moldovából származik.

Bár a moldovai bor még mindig új piacokat keres világszerte, és sokan nem tudnak róla, akik kóstolják, nem feledik. A borospince nagyjából felében csaknem kétmillió palack található, ami a Guinness-rekordok könyvéből a világ legnagyobb borgyűjteményének számít palackszám alapján.

A látogatóknak saját járműre van szükségük, hogy megtegyék az egy órás túrát szakértő vezetővel, amely egy természetes víz alatti zuhatagon, a legértékesebb évjáratokon át egy kóstolóterembe juttat, amely körülbelül 200 méterrel a föld alatt található. Rengeteg kirándulási lehetőség indul a fővárosból, Kisinyovból, az igazi rajongók az októberi Nemzeti Bornapot körülvevő ünnepségekre időzítik utazásukat, hatalmas élményben lehet részük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás