promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horvátországban akarsz majd nyaralni? Akkor ezt jobb, ha tudod
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdemes már most szálláshelyet keresgélni.

Horvátország egyértelműen a magyar turisták kedvencévé vált az utóbbi években – de hát miért is ne vált volna azzá? Közel van, csodás a tengerpartja, finomak az ételek, és január 1. óta immár a határon várakozás is megszűnt, az egyetlen negatívum talán az, hogy a fizetőeszközként bevezetett euró mostanság kicsit erős a forinthoz szokott vendégeknek.

Mindezzel együtt tavaly Horvátország közel harmadával több magyar turistát fogadott, mint 2021-ben. Ez számszerűsítve 602 ezer hazánkfiát jelentett, akik 3 millió vendégéjszakát töltöttek el a délszláv államban. Ez már megközelíti azt a volument, ami a koronavírus-járványt megelőzően volt jellemző. A legnépszerűbb célállomásnak a festői Kvarner-öböl számít.

Aki még nem döntötte el, hogy idén Horvátországban vagy inkább máshol vakációzna, annak jó tudnia, hogy a horvát tengerparti szálláshelyek jelenleg az akciózás időszakát élik, hogy minél több vendéget lekössenek maguknak jó előre.

„A nyaralni készülő magyarokat határon innen és túl átlagosan nagyságrendileg 14-15 százalékkal magasabb egy főre eső éjszakánkénti árak várják”

– lombozza le ugyanakkor a kedélyeket a vg.hu cikke, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy a Szallas.hu oldalon máris 120 horvát hotel foglalható, mégpedig egyelőre kedvezményes áron, ami sokaknak vonzó lehet. Zömük saját wellnessrészleggel rendelkezik, közvetlen tengerparti, és all inclusive ellátást nyújt a kereslethez igazodva.

Az akciózások előreláthatólag február 21-ig tartanak, mivel azonban az árkedvezmények mértéke nem fix, ezért érdemes többször is visszanézni a szállásfoglaló oldalra. Előfoglalási akciók egyébként belföldön is futnak, ezek legalább 12 százalékos kedvezménnyel csábítják a nyaralókat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás