Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elrejtett náci kincs nyomaira bukkantak, a fél ország kincsvadászatba kezdett

Elrejtett náci kincs nyomaira bukkantak, a fél ország kincsvadászatba kezdett

Gasztro & Tourism

Elrejtett náci kincs nyomaira bukkantak, a fél ország kincsvadászatba kezdett

Gasztro & Tourism

Promotions 14:54

Egy náci kincsestérkép miatt özönlötték el a kincsvadászok a falucskát.

Mindenki tudja, hogy a nácik a második világháború alatt felfoghatatlan szörnyűséget tettek, és közben rengeteg elkobzott kincset halmoztak fel különböző helyeken. Ezek közül sokat máig nem sikerült megtalálni, pedig már több évtizede keresik őket, hiszen valóban elképesztően értékes tárgyakról lehet szó, amiket alaposan elrejtettek a katonák, hátha majd egyszer visszatérnek értük.

Most előkerült a Holland Nemzeti Archívumból pár dokumentum, illetve egy kézzel rajzolt kincsestérkép is, amin egy „x” jelzi a feltételezett elásott értékek helyét egy aprócska holland faluban.

Nem meglepő, hogy rengetegen csődültek az utóbbi napokban az alig több, mint 400 ember által lakott Ommerenbe, hiszen sokan reménykednek abban, hogy majd ők találják meg a náci kincset, amit állítólag a katonák egy lőszeres dobozba rejtettek, és elástak egy fa tövében, miután 1944-ben kifosztottak egy bombázás után felrobbant bankot, ami tele volt arannyal és ékszerekkel.

A helyi lakosok szerint nagyon sokan megjelentek a faluban, és elkezdtek különböző helyeken ásni, pedig ez elég veszélyes dolog, ugyanis a környéken még bőven lehet földbe csapódott, de fel nem robbant bomba, illetve taposóakna is – szóval nem ajánlatos csak úgy elkezdeni ásni, de ez nem igazán érdekli a kincsvadászokat, akiknek egyetlen vágyuk felfedezni a nácik kincsét.

Állítólag még 1947-ben a holland hatóságok megpróbálták a térkép alapján begyűjteni az elrejtett kincset, de nem jártak sikerrel. Sokan úgy gondolják, hogy már előttük sikerült valakinek megszereznie az elásott aranyat és ékszereket, így semmi értelme annak, hogy most mondhatni a fél ország Ommerenbe nyargalt, hiszen már rég nincs ott a kincs, amit keresnek – de persze a remény hal meg utoljára.

Borítókép: Profimedia