promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: 1,3 milliárdos kincset találtak fémdetektorral, most börtönbe kerülhetnek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Életük legnagyobb felfedezéséből életük legnagyobb balhéja lett a sunyiskodás miatt.

Biztosan sokan álmodoznak arról, hogy valahol kincset találnak, ami aztán megváltoztatja az életüket, és minden anyagi gondjuktól megszabadítja őket. Nem véletlenül van rengeteg olyan ember a briteknél, aki fémdetektorral járja a vidéket, hiszen egykor az Egyesült Királyságban volt a világ talán legnagyobb vagyona, így gyakorlatilag bárhol találhat az ember ritka aranypénzeket, vagy egyéb értékeket – bár van, hogy ez rosszul sül el.

Még 2015-ben két férfi Herefordshire-ben kutakodott fémdetektorra, mikor melléjük állt a szerencse, hiszen 3,6 millió dollárt, vagyis nagyjából 1,3 milliárd forintot érő, Alfréd királyhoz tartozó, nagyjából 1100 éves kincsre bukkantak a föld alatt. Leginkább szász arany pénzérmék, ezüst, illetve pár ékszer volt a zsákmány, amit természetesen jelenteniük kellett volna a hatóságoknak, de ők elsunyiskodták a dolgot, és ezt nem tették meg – ennek pedig meg is lett a következménye.

A bíróság összesen 18,5 év börtönre ítélte a két fémdetektoros férfit, akik még komolyabb bajba kerülhetnek, ha nem mutatják fel az összes, akkor talált kincset, illetve nem fizetnek 1,8 millió dollárt, vagyis körülbelül 670 millió forintot jövő március 21-ig – érezhetően példát akarnak statuálni belőlük, hogy többé senkinek se jusson eszébe ehhez hasonló, történelmi jelentőségű értékeket rejtegetni.

Az is kiderült, hogy ha a két férfi annak idején bejelenti a felfedezést, akkor nem büntetés és börtön lett volna a történet vége, hanem minden bizonnyal megkapták volna a kincs értékének felét, szóval ez is bizonyítja, hogy mindig érdemes a becsület útjára lépni, különben mi is úgy ráfázhatunk, mint ők ketten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás