promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Víz alatti csoda – láttál már búvárt padon ülni egy erdőben? Vagy átkelni egy hídon? Ausztriában évente többször is megtörténik
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Víz alatt eltűnő és onnan előbukkanó parkot rejt Ausztria egyik legszebb tava, a titkot csak kevesen tudják. 

Ausztria egyik legszebb tava a Grüner See (Zöld-tó), ami csodálatos csillogó smaragdzöld színéről és kristálytiszta vizéről híres. A természeti csoda elhelyezkedéséből adódóan is egy kis ékszerdoboz, hiszen az Alpok szívében több ezer méter magas hegyek között helyezkedik el, így túrázók egy kiemelt célállomása is.

Forrás: Profimedia

Azonban nem csak a túrázók látogatják ezt a gyönyörű tavat, de a búvárok is, hiszen sokan nem is tudják mit rejt ez a csodálatos tavacska. Egy egész park tűnt el vízben, ugyanis a tó mélysége egész évben ingadozik. Az ingadozásnak az oka, a környező karszthegységekből lefolyó vízmennyiség és a júniusi olvadás, amikor is a nap leolvasztja a havat a közeli gleccsercsúcsokról.

Ilyenkor a tónál lévő park teljesen víz alá kerül, mivel 10 méter különbség is lehet a víz állása között egyes időszakokban. Az elmerült park hihetetlen látványt és vízalatti játszóteret alkot a búvároknak. Elmerült fák, híd, padok találhatóak a víz alatt, a kristálytiszta víz varázslatos megjelenést kölcsönöz a vízalatti parknak. Marc Henauer fotós és búvárkodásrajongó saját bőrén tapasztalta meg a víz alatti parkot, és elbűvölő képeket készített ott lent.

Mindenképpen nézd meg az alábbi videót a tó vízalatti parkjában átutazó búvárokról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás