promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: remélhetőleg nem került ilyen virsli az asztalodra – Magyarországon ezek a frankfurtik alaposan leszerepeltek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezek a virslik inkább csak a középmezőnyben vannak ott Magyarországon, de persze megnézhetitek a győzteseket is.

Szilveszterkor nyilván rengeteg embernek került virsli az asztalára, de a legtöbb ember szereti, ha mindig fellelhető a hűtőjében. A legtöbb tényleg nagyon finom, és iszonyatosan hamar elkészül, ha gyors vacsira vágyunk. Persze Magyarország már abban a kérdésben is kettészakad, hogy főzve, vagy sütve jobb ez az alapanyag.

Ugyebár most egész Európa nincsen könnyű helyzetben az orosz-ukrán háború miatt. Nekünk is mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni, ha minőségi karácsonyi, vagy szilveszteri menüt akartunk letenni az asztalra.

Ha csak szimpla virslit vettünk, az is alaposan megdrágult. A KSH felmérése szerint a sertésvirsli 2021-hez képest egészen konkrétan 44 százalékkal emelkedett, így az előző hónap decemberében már jóval többet fizettünk érte, és ilyenkor mondják, hogy hol van még a vége.

A virsli ettől függetlenül egyre jobb minőségű Magyarországon. A Magyar Élelmiszerkönyv rendelkezéseinek szigorítása miatt a hazai kereskedelemben kapható virsliknek 2017 óta magasabb, minimum 51 százalék feletti hústartalommal kell készülniük, és ebbe a mechanikusan lefejtett hús nem is számítható bele.

Ettől még vannak olyan termékek, amik éppenséggel nincsenek a csúcson. Nem kell megijedni, ez nem egy Nébih figyelmeztetés, amire sokan fel szokták kapni a fejüket. A Maradok a pénzemnél blog csak jó minőségű franfurti virsliket tesztelt, és itt is az előre csomagoltaknál állítottak fel egy rangsort.

A virsliket közepes hőfokon (indukciós tűzhelyen, 7. fokozatban) főzték a forrástól számított 2-4 percig. Az ételt melegen kóstolták meg, hogy az illatát is lehessen érezni. Emellett figyelték az élelmiszerek állagát, na meg a legfontosabbat, vagyis az ízüket.

Remélhetőleg Kaiser és Orsi fankfurti virsli nem került az asztalotokra, amik csak 5,7 pontot tudtak elérni az íz tekintetében, így a lista aljára kerültek. Ezt ide kattintva tudjátok jobban átnézni. A Kométa is az oszlop alján szerepel, de ez már 6,7 pontot össze tudott szedni az ízre.

Aranyérmes lett a PENNY Karát frankfurti virsli, ezüstérmes a Gierlinger frankfurti virsli, míg a dobogó harmadik fokára a SPAR hámozott frankfurti virsli fért fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás