promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lenyűgöző – a világ legnagyobb labirintusából nem biztos, hogy egyszerűen kitalálsz, mivel él és növekszik
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ legnagyobb labirintusa talán nem olyan, mint amire sokan számítanak. Ezek a bambuszból készült hatalmas alagutak inkább élő művészet, mint labirintus.

A labirintusok évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget: legyen szó a gyermekjátékokról, popkultúráról, vagy a való életről - kevés izgalmasabb rejtély létezik, mint egy furfangosan kiépített labirintus. A szóban forgó hatalmas, élő útvesztőt Labrinto della Masone-nak hívják – fordítva szabadkőműves labirintusnak. Mérete összesen 17 hektárnyi területet ölel fel, és még csak nem is ez a legcsodálatosabb benne. Az igazán sokkoló az a tény, hogy ez nem csupán a világ legnagyobb labirintusa, hanem a világ legnagyobb élő labirintusa is.

Ezt a labirintust különféle bambuszfajtákból hozták létre, így egészen egyedivé válik a többi sövénylabirintushoz képest, amelyekből általában a labirintusokat készítik.

Egy labirintusban egyedül felfelé nézhetünk, mivel körülölel minket a labirintus sűrű ösvénye. Azonban ez a hatalmas élő labirintus úgy vesz körbe, mint egy alagút. A Masone Labyrinth azt az érzést kelti a labirintusban járókban, mintha teljesen körülzárták volna őket a zöld bambusz falai. 

Ez elég intenzív és hiteles labirintusszerű élményt nyújt, miközben megpróbálják végigjárni az utat ezen a 17 hektáros alagutakon a kalandvágyók. A labirintust az ötletgazda, Franco Maria Ricci – bibliofil és műgyűjtő – készítette Fontanellatóban, Olaszországban még az 1980-as években, ami a mai napig él és növekszik.

Tekintsd meg az alábbi lenyűgöző videót, amely a labirintusról készült! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás