promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy kell kiejteni az Auchan nevét valójában? Magyarok tízezrei tudják rosszul, de itt az igazság
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokan ejtik helytelenül az Auchan nevét, és ezzel nincs is semmi gond, de igazából így kell kiejteni a vállalat nevét.

A karácsonyi időszak előtt még jobban felpörgött a bevásárlási láz Magyarországon is, nagyon sokan a rokonokkal is már csak az áruházakban futnak össze az ünnepek előtt. Hiszen már csak napok maradtak hátra addig, amíg eljön december 24., nemrégiben új sorozatot kezdtünk, amelyben megmutatjuk nektek, hogy valójában hogyan is kell kiejteni azoknak az áruházaknak, márkáknak vagy termékeknek a neveit, amelyek ilyenkor még erőteljesebben fókuszba kerülnek az életünkben.

Az Auchan sztorija több évtizede tekint vissza, a vállalatot Észak-Franciaországban alapította Gérard Mulliez, aki egyesítette a mindent egy fedél alatt elvet már 1961-ben. A vállalat neve pedig földrajzi adottságú, hiszen az alapító Roubaix-ban, pontosan pedig Haut Champs negyedben. A Haut Champs magyarra fordítva annyit tesz, hogy Magasföld. A név átiratából született meg végül a cég neve is, amelyet használnak a mai napig,

a Haut Champs-ból lett az Auchan.

De vajon minden országban Auchan-nak hívják őket, vagy a kiejtés nehézségeiből, amellyel a magyarban is találkozhatunk, valahol más nevet használnak? Igen, nem mindenhol Auchan-ként vannak jelen, Spanyolországban Alcampo néven fut a cég, mivel a spanyolban sokkal nehezebb lenne kiejteni az Auchant. Az Alcampo is magasföldet jelent, csak spanyolosan. A logó is ugyanaz, csupán az elnevezés más.

Mégis hogyan kell kiejteni helyesen az auchan nevét?

Úgy, hogy Osan.

Hogy is hangzik mindez?

(Forrás: Wikipedia, Auchan)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás