promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Palackba zárt üzenetet találtak Viktória királynő szobra alatt - Több, mint 100 évig hevert ott érintetlenül
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy tragikus felfedezés miatt sikerült megtalálni a meglepő üzenetet.

Tavaly több száz őslakos gyermek holttestét találták meg állami iskolák alatt eltemetve Kanadában, ez pedig természetesen hatalmas felháborodást keltett, hiszen eddig titkolták ezt a szörnyűséget. Az emberek tüntetéseket szerveztek, és elkezdték ledönteni Erzsébet királyné és Viktória királynő szobrait – ekkor viszont olyan felfedezés történt, ami sokakat megdöbbentett.

Viktória királynő szobra alatt a talapzatban egy több, mint 100 éve ott pihenő üvegpalackot találtak, amiben meglepő módon egy üzenet is volt. A gondosan kiemelt papírcetlin pár munkás a mélységes sajnálatát fejezte ki azért, amiért nem az akkoriban megszokott, teli üveg brandyt hagyták ott az alkoholtilalom miatt – még az emberek neveit is egyenként felsorolták a cédulán.

A szakértők éppen azon dolgoznak, hogy a lehető legjobb állapotban sikerüljön megőrizniük a cetlit, ami bizonyos szempontból egy kifejezetten értékes leletnek számít, hiszen annak ellenére, hogy mostanában több ilyen eset is volt, nem éppen megszokott, hogy ilyen palackba zárt üzenetek hevernek a szobrok alatt – bár ezek után könnyen lehet, hogy más művészeti alkotások is hasonló érdekességeket rejtenek, főleg ebből az időszakból.

Nem valószínű, hogy az üzenetet író munkások úgy gondolták, hogy valaha is felfedezésre kerül a papírjuk, de az biztos, hogy még a szörnyű körülmények ellenére is nagy meglepetést okoztak a cédulával – ezek után pedig biztos, hogy hasonló eseteknél mindenki elkezdni majd keresgélni a palackba zárt üzeneteket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás