promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
135 éves üzenetet találtak egy palackban a padló alatt, mindenki ledöbbent a tartalmán
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen véletlenül találták meg egy házban a 135 évvel korábban elrejtett üzenetet.

Egy kétgyermekes, Edinburgh-ben élő anyuka, Eilidh Stimpson felfogadott egy gáz-, és vízvezeték szerelőt egy rutin munka miatt, de azt valószínűleg egyikük sem sejtette, hogy életük felfedezése, és egyik legizgalmasabb napja lesz az egyszerű megbízásból. A Peter Allan nevű, 50 éves munkás egy radiátort akart áthelyezni, ezért felnyitotta egy kis részen a régi ház padlóját, hogy lássa a csöveket – ekkor kerekedett ki nagyon a szeme.

A férfi a padló alatt egy palackba zárt papírcetlit talált. Természetesen egyből szólt Eilidh Stimpsonnak, aki az izgalmát legyűrve megvárta, hogy a gyerekei is otthon legyenek, és együtt nyissák fel a meglelt whiskys üveget. Amikor eljött az idő, felnyitották a palackot, majd egy csipesz segítségével próbálták kiszedni a benne rejlő, összetekert papírt. Ez sajnos nem jött össze, ráadásul még meg is sérült, ezért végül úgy döntöttek, hogy feltörik az üveget – ezzel már sikerrel jártak.

Ez szerepelt a palackba zárt papírcetlin:

„James Ritchie és John Grieve fektették le ezt a padlót, de nem ők itták meg a whiskyt.

1887. október 6.

Bárki is találja meg ezt az üveget, azt gondolhatja, hogy a porunkat már az út mentén fújja a szél.”

Lehet, hogy sokak számára ez kevés lenne, hiszen ilyenkor a legtöbben valami hátborzongató dolgot várnak, vagy esetleg egy kincses térképet, de a nő így is nagyon örült a 135 éves felfedezésnek, hiszen a történelem egy aprócska darabkája pihent eddig a padlója alatt – nem csoda, hogy eldöntötte: bekeretezteti a megdöbbentő üzenetet, és még a whiskys üveg egyik darabkáját is megtartja, hogy mindig emlékezzen erre a különleges napra.

Sőt, Eilidh Stimpson csináltat egy másolatot is az üzenetről, amit ő is palackba fog zárni, és berakja majd a régi helyére – hátha a jövőben másnak is hasonló élményben lehet része, mint neki.

Itt lehet megnézni a palackba zárt üzenetet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás