promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A látvány leírhatatlan – vérvörösen izzik a világ legbizarabb tava
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Panjin Kína Liaoning tartományában található, körülbelül hat órás autóútra Pekingtől, ahol a világon egyedülálló látványban lehet részünk, ugyanis itt található a lenyűgöző Red Beach, az élénk vörös strand. 

A régió a világ egyik legnagyobb vízi élőhelyén található, amely varázslatosan gyönyörű piros színben pompázik minden ősszel. És ebben semmi varázslat vagy mesterséges közrejátszás nincs, csak pusztán a természet alkotta csoda.  Minden éveben pirosra vált a víz, mivel az ott lévő élőlények nagy mennyiségű sóoldatot képesek elnyelni. Ahogy felszívják a környező tenger sós vizét, bíborszínűvé változnak.

A tavasz folyamán a színkavalkád zöld árnyalatként kezdődik, de a nyár folyamán fokozatosan megváltoztatja a színét, ősszel pedig mélyvörös árnyalattá változik.

Minden ősszel rengeteg turista özönlik a régióba, hogy saját szemével lássa azt, ami képről szinte felfoghatatlan. A Red Beach mellett a régió 260 madárfajnak ad otthont, és az ott termelt rizsről és bambuszrügyről is híres.

Panjin busszal vagy vonattal érhető el, attól függően, hogy hol tartózkodunk Kínán belül. Kijelölt útvonalon lehet megközelíteni a védett helyet és bizony az sem mindegy, mikor tesszük ezt, fontos az időzítés. A legjobb alkalom a gyönyörű strand megtekintésére októberben van. Ha túl korán megyünk, a tó nem lesz olyan piros, és ha túl későn, akkor lehet, hogy az már elpusztultak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás