promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alaposan felbosszantotta az embereket a Coca-Cola újítása

Alaposan felbosszantotta az embereket a Coca-Cola újítása

Gasztro & Utazás

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csakis a fejlett világban fordulhatnak elő ilyen problémák.

A Coca-Cola és a Pepsi több mint egy évszázada vívnak öldöklő küzdelmet a világ üdítőital-piacán. Ennek a versengésnek vannak hol jobb, hol rosszabb elemei, a fogyasztók szerint például a „pirosak” most alaposan mellényúltak egy újításukkal.

A Coca-Cola idén májusban kezdte el bevezetni Nagy-Britanniában azokat a kupakokat, amelyek egy aprócska műanyag szállal hozzá vannak kapcsolva a PET-palackokhoz. A változtatást környezetvédelmi szempontok indokolták, így ugyanis könnyebbé válik a műanyagok begyűjtése is újrahasznosítása.

Bár a gyártó csomagolásai már évek óta 100 százalékban újrahasznosítható anyagokból készülnek, eddig nagy gondot jelentett, hogy a begyűjtésük nem történt meg maradéktalanul. Különösen a kupakokat dobálták szét a fogyasztók, és erre találták ki most ezt az ügyes újítást.

A Coca-Cola a bevezetéskor „apró változtatásnak” nevezte a dolgot, amely mégis nagy lépést jelent afelé, hogy akár már 2025-re vissza tudják gyűjteni az összes értékesített italuk palackjait, természetesen a kupakokkal együtt.

A tesztalanyokként használt britek azonban nincsenek maradéktalanul elragadtatva a speciális megoldástól, és máris – csakis a fejlett világban tapasztalható – nagy vehemenciával reagáltak a változtatásra.

„Teljesen lehetetlen anélkül inni a palackból, hogy a kupak ne ütné meg az orrodat. Arról nem is beszélve, hogy utána nagyon nehéz visszacsavarni”

– panaszkodtak például egy walesi lapnak, egyértelművé téve azt, hogy a személyes kényelmüket és a megszokást szívesen helyezik a bolygónk érdekei elé. Márpedig ha az emberek lázonganak, annak előbb-utóbb az lesz a vége, hogy forradalmi tettre szánják el magukat: egyszerűen letépik majd a palackon fityegő kupakot, és ezzel ismét csak begyűjthetetlenné teszik a szemetet.

Fotó: Profimedia

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás