promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik egy varázskő Magyarországon, ami minden vágyat teljesít – tudod, hol találod?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hagyomány szerint, ha egy fiú és egy lány leül erre a kőre, háttal a Balatonnak, még abban az esztendőben jegyesek lesznek.

A kő története még a XVIII. századba nyúlik vissza, nevét Kisfaludy Sándor feleségéről, Szegedy Rózáról kapta, a hiedelmek szerint ugyanis ők ketten szívesen pihentek meg együtt ezen a hegy oldaláról legördült bazaltkövön, amely így az örök szerelem egyik jelképévé vált.

Badacsony nem csak a kilátásról és pincesorairól híres, hanem a Rózsakőről is, amely leginkább a szerelmesek kedvenc turistalátványossága. Kisfaludy Sándor feleségével, Szegedy Rózával kedvenc időtöltésükként sokat üldögéltek ezen a lapos bazaltkövön, miközben a Balaton szépségében gyönyörködtek.

A hagyomány szerint, ha egy férfi és egy nő együtt leülnek kézenfogva erre a kőre, de az fontos, hogy háttal a Balatonnak, még abban az esztendőben jegyesek lesznek, és örökké szerelmesek.

De az is elég, ha a lány leül a kőre háttal a Balatonnak, és rágondol a szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.

A Rózsakő egy hibrid szőlőfajta is, amelynek szülőfajtái a Kéknyelű és a Budai. Még csak a Badacsonyi és a Balaton-felvidéki borvidéken termesztik, de próbálkoznak már a Mátrai és a Kunsági borvidéken is a telepítésével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás