promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1,3 milliárdot érő kincset találtak a föld alatt, hatalmas balhé lett belőle
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fémdetektor segítségével sikerült megtalálni a kincset, ami végül hatalmas jogi vitát eredményezett.

Sokan álmodoznak arról, hogy egyszer kincset találnak, és minden anyagi gondjuk egy csapásra megszűnik. Rengeteg ilyen történetről hallhattunk már az utóbbi időben, de sajnos az az igazság, hogy csak kevés emberrel történik ez meg, hiába reménykednek sokan – bár volt egy hihetetlenül szerencsés kisfiú, aki életében először nyúlt fémdetektorhoz, mégis szinte rögtön egy elképesztően értékes leletre lelt:

Számtalan kincset az Egyesült Királyságban találnak meg, így nem meglepő, hogy ez a történet is ott játszódik. Herefordshire-ben az egyik birtok tulajához odament egy férfi, és engedélyt kért tőle, hogy fémdetektorral kincseket keressen a területen, hátha szerencséje lesz. A tulajdonos belement a dologba, hiszen tudta, hogy ha bármit is talál az ember, a törvényhozók fogják megmondani, hogy kinek mennyi a jussa – de sajnos visszaéltek a bizalmával.

A férfi először azt mondta, hogy talált pár régi pénzérmét, amiből adott is három viszonylag értéktelen darabot a tulajnak, majd később elszólta magát, hogy valami jóval értékesebbet is talált, de ezek után szinte eltűnt. Kiderült, hogy valójában körülbelül 300 érme, egy aranygyűrű, egy karkötő és még számtalan kincs lapult a föld alatt, amiknek a becsült értéke 3 millió font, vagyis több, mint 1,3 milliárd forint – de mindezt titokban akarta tartani a felfedező, legalábbis a tulajdonos szerint, ezért bírósági ügy lett a dologból.

Állítólag a fekete piacon, apránként jelentek meg a több száz éves kincs darabjai, hogy ne keltsen nagy feltűnést a dolog, de persze hamar híre ment, így bukott le elvileg a férfi. A tulajdonos persze nagyon dühös lett, így jogi útra terelte az ügyet, de a bíróságon a férfi, illetve egy másik vádlott is ártatlannak vallotta magát – de minden bizonnyal megkapják a méltó büntetésüket, ha igaznak bizonyulnak a vádak, és valóban átverték a tulajt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás