promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halottakkal van tele a Kínai nagy fal – hogyan történhetett meg ez?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenki ismeri a Kínai nagy falat, de kevesen tudják, hogy a világ leghosszabb temetőjeként jegyzik! De mit is jelent ez, és hogyan történhetett meg? 

Hihetetlen, de több tízezren vesztették életüket az építkezés során, és az egyszerűség kedvéért befalazták a halottakat a falba.  Az építők között voltak társadalmilag különböző emberek, mint például parasztok, politikai elítéltek, katonák egyaránt. A fal megépítése monumentális munka volt, hatalmas erőfeszítést igényelt, főleg azért, mert sziklákon, mocsarakon, sivatagon haladt az építmény.

Ha igazak a számok, akkor lenyűgöző, ahogyan a több mint 300 ezer ember munkáját irányították. Az építkezésben hihetetlen, mekkora szervezőmunka kellett ekkora embertömeg mozgatásához.

Csin Si Huang-ti jövendőmondói elég sok ember életéért felelnek, ugyanis egyszer azt jósolták, hogy csak úgy épülhet meg a Nagy Fal, ha egy Van nevű embert, vagy helyette 10 ezer másikat befalaznak. A vezetés úgy döntött, hogy megkeresi a Van nevű munkást, és sikerült is találni egyet, akit azonnal kivégeztek és befalaztak. 

A Van nevű ember befalazására csak szóbeszédek utalnak, lehet, hogy az egész csak legenda, azonban arra számtalan bizonyíték van, hogy rengeteg ember vesztette életét az építkezés során, és ezeknek az embereknek a holttestét pedig befalazták. Ezen események miatt hívják a Nagy falat a Könnyek Falának, vagy más néven a világ leghosszabb temetőjének.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás