promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Voltál már Batmanben? Budapesttől 2000 kilométerre van a város, aminek a lakói valószínűleg nagyon rühellik A sötét lovag filmeket
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia / Promotions.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valóban elég frusztráló lehet egy olyan városban lakni, amit Batmannek hívnak.

Kevesen tudják, de van Törökországban egy Batman nevű város, ahol nagyjából 350 ezer ember lakik, és a szintén Batmannek hívott tartomány része. Az interneten található felvételek alapján gyönyörű, kultúrában gazdag helyről van szó, de a lakosok életét minden bizonnyal pokollá teszi, hogy pont egy olyan városban élnek, aminek a neve először a DC népszerű szuperhősét juttatja az emberek eszébe – ez olyan lehet számunkra, mintha lenne egy Budapest nevezetű Marvel képregényhős.

Batman egy ikonikus szuperhős, aki már hosszú évtizedek óta a popkultúra része, jelenleg pedig az Alkonyat-széria sztárja, Robert Pattinson testesíti meg őt a nagyvásznon. Sokaknak viszont egyből Christian Bale neve ugrik be, mikor a karakterre gondolnak, hiszen a zseniális Christopher Nolan által rendezett A sötét lovag-trilógia elképesztően sikeres volt – bár érthető módon nem túlzottan örült ennek Batman város akkori polgármestere.

2008-ban mutatták be A sötét lovag című filmet, amiben Christian Bale denevéremberének ellenfele a Heath Ledger-féle Joker volt. Az alkotás elképesztően sok pénzt termelt a mozikban, viszont a készítők komoly perrel néztek szembe, ugyanis Batman polgármestere, Huseyin Kalkan állítólag megfenyegette őket, amiért engedély és értesítés nélkül használták a város nevét – sőt, még azt is kijelentette, hogy:

„Batman csak egy van”.

Végül az egészből nem lett semmi, mivel minden bizonnyal a polgármester is rájött arra, hogy az 1939-ben bemutatkozott Batman karakternek semmi köze a Budapesttől nagyjából 2000 kilométerre lévő török városhoz, hiszen onnan kapta a nevét, hogy ő a denevérnek öltözött ember (bat+man) – ráadásul jó eséllyel a képregényhősnek köszönhetően rendesen megugrott az évtizedek alatt a batmani turizmus is, szóval talán még nyertek is vele.

Itt lehet megnézni egy videót a török Batmanről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás