promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
El akarsz tűnni a világ elől? Ezeket az országokat neked találták ki, ugyanis ide nem megy senki
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Míg az olyan országok, mint Franciaország vagy az Egyesült Államok rendszeresen zsúfolásig megtelnek turistákkal, a világ néhány úti célja nagyon kevés látogatót fogad. Az okok különbözőek, a bonyolult politikától, háborúktól és rezsimektől a földrajzi távolságig és a szélsőséges vadonig. Mivel annyira népszerűtlenek, gyakran nehéz megszámolni, hány utazó látogatja ezeket a helyszíneket. 

Ennek ellenére a Turisztikai Világszervezet minden évben statisztikai adatokat ad ki a különböző országok turizmusáról. Az alábbi információk egy része az ő jelentéseiken alapul.

Olvasd el a listát, hogy melyek a világ legelszigeteltebb és legkevésbé látogatott úti céljai.

  1. Nauru (évente körülbelül 200 látogató)
  2. Szomália (évente körülbelül 500 látogató)
  3. Tuvalu (évente 1000 látogató)
  4. Kiribati (évente 6000 látogató)
  5. Észak-Korea (évente körülbelül 6000 látogató)
  6. Niue (7000 látogató évente)

Nauru (évente körülbelül 200 látogató)

Nauru a világ legapróbb köztársasága, területe 21 négyzetkilométer. A világ egyetlen országaként nincs fővárosa. Vannak kisebb szigetek odakint, de ezek szorosan kapcsolódnak néhány nagyobb országhoz. Így Nauru megtartja a legkisebb független köztársaság címét. Ez a tény elég magyarázat arra, hogy miért olyan ritkán látogatják az országot, de van még ennél is több. Naurunak van nemzeti légitársasága, az Our Airline, amely méretét tekintve csodálatra méltó, bár érdemes megemlíteni, hogy más légitársaságok nem repülnek oda. Az országba való belépéshez a látogatóknak vízumot kell szerezniük. Egy utazás Nauruba bonyolult projekt. A strandok azonban gyönyörűek, és kétségtelenül az egyik legprivátabb hely a világon, így ha valódi elzártságra vágyunk, semmi sem lesz alkalmasabb, mint Nauru.

Szomália (évente körülbelül 500 látogató)

Politikai káosz, polgárháború, katonai puccsok és muszlim szélsőségesek – ez tölti be Szomália hétköznapjait. Mogadishuban van egy hivatalos kormány, de valójában hatalma korlátozott. Szomáliföld az egyetlen viszonylag működő régió, de utazni sem teljesen biztonságos. Nyilvánvalóan senki sem megy Szomáliába pontosan ezekért az okokból. Az országot csak üzleti utazók, kutatók és más emberek keresik fel, akiknek oda kell menniük.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Tuvalu (évente 1000 látogató)

A gyönyörű alacsonyan fekvő szigetekből álló Tuvalu a világ 4. legkisebb országa. Rendkívül távoli, valahol Hawaii és Ausztrália között található a Csendes-óceánon, ez egy kis darab a csendes paradicsomban. A légkör pihentető, a napsütés soha nem ér véget. Úgy hangzik, mint egy hely, amit a turisták szeretnének, igaz? Nos, biztosan így lenne, ha Tuvalu nem lenne mindentől olyan messze. Van egy repülőtér, de a járatok ritkák, és Tuvalu csak a Fidzsi-szigetekkel van összeköttetésben. A szigetek közel olyan alacsonyan helyezkednek el, mint az óceán, így a globális felmelegedés okozta tengerszint-emelkedés komoly gondot okoz ott.

Kiribati (évente 6000 látogató)

Bár Kiribati mindössze 811 négyzetkilométernyi területet fed le. A Csendes-óceánon 3,5 millió kilométert ölelnek fel. A nyugati kultúra elérte a szigeteket, de hatása meglehetősen csekély. A helyiek autóznak, interneteznek és bárokban találkoznak, de többségük még mindig nagyon visszafogottan él a nyugat. Az idő lassan telik; a lagúnák türkizkék, a pálmafák finoman ringatóznak, minden meleg és kedves – tökéletes hely a kikapcsolódásra. Sajnos Tuvaluhoz hasonlóan Kiribatit is fenyegeti az emelkedő tengerszint. Ha az éghajlat folyamatosan változik, az ország lehet az első, amely teljesen eltűnik. A helyzet annyira eldurvul, hogy a kormány elkezdett keresni egy olyan földterületet, ahová Kiribati lakói a jövőben költözhetnének.

Észak-Korea (évente körülbelül 6000 látogató)    

Észak-Korea annyira titokzatos, hogy nehéz megmondani, hány látogató jut el oda. A főként a totalitárius diktatúráról és az emberi jogok megsértéséről híres ország nem turisztikai célpont. Minden túra szigorúan ellenőrzött; idegenvezető nélkül nem léphet be senki. Bármilyen „spontán” viselkedés azonnali kitoloncolást vagy letartóztatást vonhat maga után, ezért kövesse az útmutatót, ha általában szeretné teljesíteni a túrát. Azok az emberek, akik nem hajlandók elfogadni, hogy szabadságaikat egy ideig korlátozzák, ki kell hagyniuk az utazást. Ellenkező esetben lenyűgöző lehet látni egy ilyen furcsa, más és kissé félelmetes helyet.

Niue (7000 látogató évente)

Óceánia rejtett gyöngyszeme, Niue egy gyönyörű kis sziget. Nem egy tipikus nyári úti cél, nemcsak a távoli fekvése, hanem a természete miatt sem. A Csendes-óceán legtöbb szigetével ellentétben ezen a szigeten nincsenek hosszú, fehér homokos strandok. Itt-ott csak kis homokszakaszok találhatók. Aprók, de hangulatosak és elragadóan félreesőek. Ez azonban nem tökéletes hely a strandmániások számára. Niue meglátogatásához kalandos érzés is kell. Repülővel csak úgy lehet eljutni, ha Aucklandből (Új-Zéland) repül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás