promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen egy esőerdő a város közepén
Borítókép:  Avery Hartmans/Business Insider
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Föld jelenlegi ökölógia helyzetének egyik legnagyobb problémája az esőerdők pusztulása. Erre érzékletes adatsor: 1990 és 2010 között az erdőirtás üteme 62 százalékkal megugrott – ami azt jelenti, hogy 39 000 négyzetkilométernyi erdőterület helyett már 65 000 négyzetkilométernyi pusztul el évente.

Az Amazon most Seattle városában hozott létre egy őserdőt – számolt be róla a Businnes Insider. Igaz, hogy kicsit szokatlan a város közepén, de mindenképp innovatív megoldás. A Spheres névre hallgató közösségi tér a cég dolgozóinak készült, hogy a munka közbeni, utáni relaxációjukat a világ növény- és állatvilágának közegében tölthessék. Az átadás már egy ideje megtörtént, ám a portál most jutott be, s közölt róla részletesebb leírást.

Technikailag egyébként három egységből áll a Spheres, ám azok fuzionálva működnek. 5ba912f5ea400266448b456d 1200

Néhány érdekesség:
  • A legnagyobb egység 27 méter magas, és majd 40 méter széles.
  • A teljes őserdő megalkotásához, amely két és fél évet vett igénybe, a készítők 620 tonna acélt, 5443 tonna cementet és 2464 üvegpanelt használtak.
  • Kialakítottak egy kutyaparkot is, de ennél azért fontosabb, hogy 40 ezer növény és 400 különböző növényfaj található meg itt – ezeket összesen harminc országból szedték össze.
  • Létrehoztak egy paludáriumot, azaz egy vízparti szeletet emeltek be a természetből. Ennek jellemzője, hogy nagyobb mennyiségű vizet tartalmaz, ahol gyakran halakat tartanak, a vízparti részét pedig növényekkel, ritkább esetben állatokkal lehet benépesíteni.
  • Egyszerre nagyjából 800 ember fér el az esőerdőben.
Itt egy korábbi videó a tervekről, az építkezésről és a látványvilágról:


(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás