promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mennyei cukormentes házi nutella recept, amivel életeket menthetsz - elmondjuk hogyan
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Készíts otthon mennyeien finom házi nutellát, ami sokkal egészségesebb, környezetkímélőbb és finomabb, mint a boltban megvásárolt! 

Sajnos a nutella, hatalmas károkat okoz a környezetünkben ugyanis rengetegen orángután pusztul el csak azért, hogy te kiskanállal fogyaszd a mogyorós édességet. Borneóban és Szumátrán a pálmafákat azért vágják ki, hogy a pálma olaját kinyerjék és ez alapvető szükséglet, hogy a nutellát előállítsák. Ezek a pálmafák az orángutánok lakhelyei, a pálmák kivágásával viszont naponta 6-12 orángután hal meg a kitermelt pálmaolaj miatt, ezért fontos tennünk apró lépéseket, hogy megmentsük őket. Tegyél te is ennek érdekében és készítsd el magadnak otthon, ráadásul a diétás verziót.

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg törökmogyoró
  • 15 dkg 70+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál ízetlen olaj
  • 2 dkg nyírfacukor/eritrit
  • 1 fél vaníliarúd vagy vaníliapor

ELKÉSZÍTÉS:

  • Tepsi és sütőpapír az első lépés. Oszlassuk el a mogyorót, tegyük hideg sütőbe, majd 200 fokra és 15 perc alatt pirítsuk meg.
  • Ha teljesen kihűlt a mogyoró, tenyerünk között morzsoljuk őket össze, hogy az összes  héj lehulljon.
  • Egy aprítógépben 2 evőkanál olajjal a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes.
  • Egy kis lábasban a tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a nyírfacukrot/eritritet, fűszerezzük a vaníliával.
  • A csokoládét darabokra kell törni, majd megolvasztani a cukros-vaníliás tejben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás