promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így túrázz kánikulában: eláruljuk a titkot, amivel élmény a kirándulás még hőségben is
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miért mondanál le a nyári hőségben a túrázás adta élményről, hiszen pont, hogy a magasabban fekvő erdők vagy az árnyékolt völgyek adta hűsítő levegő enyhítést tud nyújtani a forróságban. Azonban van pár fontos szabály, ami szükséges ahhoz, hogy szenvedés helyett élmény legyen a kirándulás.

Szabályok:

  • Az első és legfontosabb, hogy soha ne induljunk el anélkül, hogy gondoskodnánk a megfelelő mennyiségű folyadékról.

Nem feltétlenül szeretem, amikor valaki „az ördögöt festi a falra” de kánikulában készüljünk fel egy eshetőleges eltévedésre is, és így számoljuk ki a víz mennyiségét.

  • De fontos, hogy kerüljük a cukros italokat, az alkohol pedig tilos ilyen helyzetben. Mivel nagy hőségben erősen izzadunk, ezért jó, ha izotóniás italokat is csempészünk a hátizsákunkba.
  • Fontos az időzítés! Hozzuk előre az indulást, a korai órákban még viszonylag kellemes a hőmérséklet, vagy inkább elviselhető, de a haladó túrázók, akár egy szép napfelkeltéhez is igazíthatják a túra elejét.
  • Ne vállaljuk túl magunkat! Ne most másszuk meg a rég kiszemelt sziklát, vagy próbáljuk ki, mit bírunk szusszal. Válasszunk egy kellemes túraútvonalat a Budai hegyek fenyveseiben.
  • Fontos, hogy ilyenkor mit eszünk. Sokan már pár száz méter mozgás után vagy a friss levegő hatására is megéheznek, de semmiképp ne fogyasszunk megterhelő, magas kalóriatartalmú ételeket. Kerüljük a tejtermékeket.
  • Fontos, hogy megfelelő légáteresztő szellős ruházatot viseljünk, de ez a cipőre nem vonatkozik. Időjárástól függetlenül, ne vegyük könnyedén a cipő kérdést, megfelelő biztonságot nyújtó, akár több évszakos bakancsot viseljünk, amely tartja a bokánkat.
  • Nem szégyen, ha lassabban haladunk, álljunk meg többször és pihenjünk meg az árnyékban.
  • A technikai eszközök kérdése pedig nem időjárás függő, térkép, gps, lámpa, tájoló, bármi, ami segíti az utunkat elengedhetetlen.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás