promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan túrázzunk kutyával? Mutatunk 3 kutyabarát látványosságot és túraútvonalat, amiről nem is gondoltad volna, hogy kedvenceddel is megnézheted
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kutyával túrázni hatalmas élmény, de mint minden szabadidős tevékenységnek ennek is megvannak a maga szabályai.

Első sorban mielőtt neki indulnánk érdemes felmérni, hogy kedvencünk alkalmas-e arra, hogy nagyobb távokat tegyen meg nagy szintkülönbséggel. Amennyiben nem vagyunk biztosak konzultáljunk állatorvossal, hiszen vannak fajták, akik hajlamosak szívinfarktusra, ha nagyon megterhelik őket.

Továbbá kiemelten fontos, hogy mindig gondoskodjunk kullancs elleni nyakörvről vagy tablettáról. Egy kellemes kirándulás kellemetlen véget érhet, ha este még vadásznunk kell a kullancsokat kis kedvencünk testéről.

Javasolt a hám használata, ha meredek vagy ingatak helyen járunk tudjuk biztonságosan pórázzal megtartani az állatot, ha megcsúszna.

Vannak speciális cipők, ezeket főleg téli hegyi túráknál ajánlott használni, hiszen a kutyát tappancsa is elfagyhat.

A hideggel ellentétben a meleg is veszélyeket tartogat, hőguta akár halálos is lehet, így fontos a kutyusok hűtése. Sokan az állat hátát és fejét öntik le hideg vízzel, ami nem szakszerű, érdemes a hasukat megmosni nem jéghideg vízzel.

Fontos, hogy ivóvízről gondoskodjunk, a kutyáknak szükséges a folyamatos vízpótlás.

Mindig kihangsúlyozzuk, hogy erdőben is kötelező a póráz viselete, ami a vadállatok és erdei állatok védelmében különösen fontos és természetesen kedvencünk biztonsága az első.

Póráztól függetlenül, ne menjünk kirándulni behívhatatlan kutyával, rendkívül fontos, hogy az alap vezényszavakat tudja. (ül, fekszik, marad, gyere ide)

Na de nézzük, hova érdemes Magyarországon ellátogatni, ha két láb helyett hat lábon vágnánk neki az erdőnek:

1- Pilisborosjenő, az Egri vár romjai

A rom kutyabarát és a túra is teljesíthető 4 lábú kedvencünkkel, így szívből ajánljuk hétvégi programnak.

Kutyával túrázóknak Túratippek: "Ismered az Öreg Tölgy Erdei Tanösvényt? A Budai-hegység délnyugati lábánál...

Posted by Panyik Anita-túrázz velem on Friday, May 14, 2021

2- Harkány környéke – Siklósi Vár

Az ország legdélebbi pontján csodálatos látványban gazdag túrákból válogathatunk és mindenkép látogassunk el a szomszédos Siklósi Várba, ahol nagytestű kutyusokat is szeretettel várnak.

3-Karancs- Salgó Vár- Boszorkánykő

A Boszorkánykő szikláihoz geológiai tanösvény vezet fel. Az erre található Medves-fennsíkról is ráláthatunk Salgó várára. Ezen a túrán programból akad bőven.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás