promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy pofonba szaladt bele Budapest
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország fővárosa erősen visszaesett a rangsorban.

Budapestet imádják a turisták, de hát minden város megsínylette a koronavírus-járványt. Két év után végre lesz majd Sziget, ami tényleg egy olyan fesztivál, amit már az egész világon ismernek, és szabályosan csalogatja Magyarország fővárosába a külföldieket.

Budapestre olyan világsztárok érkeznek majd, mint Justin Bieber, Dua Lipa, Calvin Harris, vagy az Arctic Monkeys csapata. A város kezd újjáéledni és magára találni, persze még nem úgy, ahogy a járvány előtt.

Most a magyar főváros bele is futott egy pofonba, mivel a világ legjobb városainak listáján tavaly előkelő helyen a 29-ik volt, de most sehol nem lehetett látni.

A Blikk elemezte ki a Time Out legfrissebb rangsorát, amiben a városokat az éttermek és bárok, a szórakozási és kulturális lehetőségek, az éjszakai élet és az ott élő nép alapján válogatták össze. Budapest bár világvárosnak tekinthető, de most egyáltalán nem fért fel a listára, amin 53 várost említenek.

Ezekben a rangsorban persze van egy adag szubjektivitás, szóval Magyarország fővárosának nem szabad elkeserednie.

A lap megemlíti, hogy az első helyre Skócia fővárosa, Edinburgh került, a másodikra az Egyesült Államokbeli Chicago, harmadikra pedig a kolumbiai Medellin.

Idén több mint 20 ezer ember véleményét vették figyelembe. Úgy néz ki Budapest most nem tudott nagy hatást gyakorolni az emberekre. Tavaly San Francisco végzett az első helyen, Amszterdam lett az ezüstérmes, Manchester pedig a harmadik.

A lenti videóban azt nézhetitek meg, hogy egy külföldi pár hogyan fedezi fel a magyar fővárost. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás