promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kukában végzik a Mestercukrász süteményei? Az RTL Klub elmondta az igazságot
Borítókép:  RTL Klub
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási pazarlás és kukába kerülő édességek - ezekkel vádolják a Mestercukrászt. Az RTL Klub most elmondta az igazat.

Megvannak a Mestercukrász 2. évadának elődöntősei. A pénteki adás első feladatában három darab különböző ízesítésű, virág-tematikájú cupcake-et várt a zsűri a négy versenyzőtől. Ebben a fordulóban Ljubov bizonyult a leggyengébbnek, aki már a koncepciójával is bajban volt. Szerette volna a bemutatkozó napján elrontott izomalt kupoláját újra megidézni, de ezzel annyi időt veszített, hogy végül alig maradt ideje dekorálni. Csak kétféle ízű - chilis-fehércsokis és mangós - cupcake-et készített rózsaszín habcsókkal, és a fehércsokisra izomalt burát is csinált, hogy bizonyítson.

A második feladatban Joci séf izzasztotta meg a versenyzőket, a tempós diktálás során a séf ikonikus desszertjét kellett lemásolni. Peti hibázott a feladat elején, ami miatt újra kellett kezdenie a musszelin alapját, ráadásul a két piskótalapja közül is csak az egyik sült meg rendesen. Egy erős hajrával a diktálás végére behozta a lemaradását, és végül ő végzett elsőként a desszerttel. A leggyengébb teljesítményt Cinti nyújtotta, így ő távozott a második kötényszerző nap végén.

[[cikk]]

Az RTL Klub gasztroműsorai korábban is nagyon sok támadást kaptak amiatt, mert nagyon sok alapanyagot pazarolnak el. A Mestercukrász-ban is rendszeresen látjuk, ahogy a félresikerült piskóták, krémek, és egyéb alkotóelemek egy-egy laza mozdulattal landolnak a kukában. Azonban a nézők nem csupán emiatt szidják a műsort, de felmerült annak a gyanúja, hogy az elkészült sütemények és torták is hasonló sorsra jutnak, mint a félresikerült produktumok. Persze ennek semmi alapja, és logika sincs benne, hiszen ha valami jól sikerül és finom, akkor miért dobnák ki? Mindenesetre a közösségi médiában nagyon sok ehhez kapcsolódó komment olvasható, de a Promotions Mestercukrásszal kapcsolatos cikkei alatt is található ilyen hozzászólás.

„Gyalázatos és undorító, hogy ezekben a műsorokban mennyi alapanyagot pazarolnak el. Mikor minden k*rva drága, sokan meg sem tudják engedni maguknak már a legalapvetőbb élelmiszereket sem, de az RTL Klub lelkiismeret-furdalás nélkül pazarol és dobálja a kukába az élelmiszert. Ezért utálom az ilyen műsorokat, és sajnálom, hogy valakinek ez tényleg szórakoztató!”

Szerkesztőségünk megkereste az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, hogy megtudjuk, mi lesz a sorsa a Mestercukrász-ban elkészült édességeknek.

„A Mestercukrászban elkészült desszertek és sütemények a zsűrizést követően hűtőszekrénybe kerülnek. Napközben a stábtagok előszeretettel fogyasztanak a finomságokból, olyannyira, hogy a forgatási nap végére az édesszájú Konyhafőnök szorgos, és legalább annyira torkos munkatársai mindet el is tüntetik”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás