promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legfurcsább helyén, a semmi közepén van egy magyar zászló, mindez több ezer kilométerre Magyarországtól
Borítókép:  PRofimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedves kis történet, amelyben a földrajzi pontok fontos szerephez jutnak.

Az annyira nem is lenne meglepő, ha egy magyar zászló díszelegne az Amerikai Egyesült Államok és Kanada határán, bár biztos feltennénk a kérdést, hogy miért. Ebben a sztoriban viszont nem is az a kérdés, hogy miért került ide a magyar zászló, bár az olvasó biztos, hogy nagyon kíváncsi rá, így a történet végén ezt is megtudhatja. A sztoriban az a legérdekesebb, hogy egy embernek van egy szigeten egy kis háza, és amikor kimegy a kertbe, akkor átmegy egy körülbelül 10 méter hosszú hídon, és akkor már egy másik országban van.

A híd amúgy sokáig a világ legrövidebb nemzetközi hídja is volt.

A történetben szereplő két sziget amúgy a Szent Lőrinc folyón található, és egy vállalkozó kötötte össze ezeket egy híddal, mivel nem volt elég helye az egyik szigeten egy veteményesre, és nem akart mindig átcsónakázni a másikra. Később nagyobb médianyilvánosságot is kapott a dolog, ekkor a férfi a két szigeten felhúzot zászlókat is. 1967-ben azonban módosították a határt, immár mindkét sziget Kanadához tartozik.

A zászlók viszont helyben maradtak, a szokás pedig megmaradt akkor is, amikor új tulaja lett az ingatlannak és a teleknek. A magyar zászló pedig azért került fel a hídra, mivel az ingatlant egy Donald Rickerd nevű ember vette meg később, akinek magyar származású felesége van, akit Julie Rékai Rickerd-nek hívnak. 

(via Falanszter Blog/Telex)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás