promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kihagyhatatlan családi és kutyás kirándulóhely vár rád a hétvégén
Borítókép:  youtube.com/Nagy Vilmos (screenshoot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A pandémiának egyik kiemelkedő pozitív hatása, hogy fellendült a belföldi turizmus, a magyar emberek kimentek az erdőbe, és azóta is örömmel tartózkodnak a természetben.

Magyarország gazdag az erdős területekben, és gyönyörű kirándulóhelyei igazi élménydús hétvégi programokat kínálnak az egész család számára, de nehezebb technikai túrákat is lehet tenni szerte az országban, akár a kék túrajelzések mentén.

Viszont kevés az olyan túraútvonal, amely gyerkőcökkel és kutyákkal is látogatható, és nagy élményt nyújt az egész család számára.

Az egyik legmenőbb családi és kutyás kirándulóhely nem más, mint a Budapesttől fél óra autóútra található dabasi Szent Jakab sétány.

A tanösvényt hét évvel ezelőtt adták át, és a dabasi Duna-Tisza-csatorna és Duna-völgyi Főcsatorna találkozásánál található. A mintegy 2 kilométer hosszú cölöpös sétálóhidat egy kétszintes kilátó is gazdagítja, amelynek a tetején 360 fokos panorámában lehet részünk. A tanösvény cölöpein épített izgalmas fahidakon sétálva a térség fafajtáit lehet megismerni.

Innen indul Magyarország El Caminója, a Szent Jakab zarándokútvonal, túrázás közben megismerhetjük a szent útvonal állomásait, ami Esztergomból vezet Máriagyűdre.

A helyszín kutyabarát és nagyon sok családi programra van lehetőség. A tanösvény környéke kiválóan alkalmas sportolásra, piknikezésre, túrázásra. A kirándulóhely ingyenes és nagyon látványos, kisgyermekekkel is biztonságos, és még a fákról is tanulhatnak kirándulás közben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás