Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mindig is szeretted volna tudni, hogyan készül a Pöttyös Túró Rudi? Itt az alkalom!

Mindig is szeretted volna tudni, hogyan készül a Pöttyös Túró Rudi? Itt az alkalom!

Gasztro & Tourism

Mindig is szeretted volna tudni, hogyan készül a Pöttyös Túró Rudi? Itt az alkalom!

Gasztro & Tourism

Baranyecz János 07:07

Lerántották a leplet a magyarok egyik kedvenc édességéről, most mindenki láthatja, hogyan lesz a tejből Pöttyös Túró Rudi.

A Túró Rudi 1968 óta állandó lakója a magyarok hűtőinek, ráadásul állítólag fejenként átlagosan 33-at fogyasztunk belőle évente, vagyis kijelenthetjük, hogy ez az ország egyik kedvenc édessége. Jelenleg rengeteg ízben lehet kapni a Pöttyös Túró Rudit, de az eredeti, natúr változat az, ami talán a legtöbbek kedvence – nem csoda, hiszen valóban elképesztően finom.

Sokak számára teljesen természetes a Pöttyös Túró Rudi jelenléte az életünkben, pedig valójában egy egészen hosszú, és érdekes folyamat az, aminek köszönhetjük ezt a finomságot:

  • Az első lépés, hogy megérkezik a Mátészalkán található üzembe nagyjából napi 100 ezer liter magyar tej, amit természetesen megvizsgálnak és leellenőriznek;
  • A következő lépés, hogy pasztőrözik a tejet, ami során elpusztulnak a nem kívánatos baktériumok, mikroorganizmusok;
  • A pasztőrözés után a tej átkerül a túrófőző helyiségbe, ahol túró lesz belőle – 300 kiló túróból nagyjából 30 ezer normál méretű Túró Rudi készül;
  • A rögös túróhoz némi cukor és vaj kerül, közben tovább aprítják, majd henger alakúra formálják és felszeletelik;
  • Ezek után két részletben kerül rá a kakaós bevonó: először alul kap egy „talp” réteget, majd a többi oldalról is, ennek köszönheti a formáját;
  • Miután lehűtötték a Túró Rudikat, megkapják a jellegzetes pöttyös csomagolásukat, majd útnak indulnak a családok hűtőibe.

Akit érdekel, az a lenti videón megnézheti, hogyan is készül a Pöttyös Túró Rudi, amiről ráadásul még különböző érdekességek is kiderülnek:

Borítókép: Profimedia