promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fördős Zé meglepő kaját dobott össze – az olaszok lehet a falat kaparnák tőle
Borítókép:  RTL Klub official
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ők bizony ezt nem tudják elképzelni hús nélkül.

Fördős Zé már régen főzött a Street Kitchen konyhájában, szóval a rajongók örömére visszatért. Egy olasz recept fog következni tőle, ami ráadásul vegetáriánus fogás. Aki persze akarja, az előveheti az eredeti olasz receptet, és meg tudja tölteni darálthússal.

A cannellonit nevezhetjük a lassagne egyik alternatívájának is. Ne keverjük össze a cannolival, ami egy olasz édesség – igazából az is egy tésztarolád.

Ha az eredeti receptet akarjuk követni, akkor mindenképpen nézzük meg Jamie Olvier egyik olasz mentora, Gennaro Contaldo elkészítési módját.

Ha már unjuk a húst, vagy akarunk egy kis változatosságot, akkor jöhet Fördős Zé receptje, ami egy vegetáriánus cannelloni. Hús tehát nem lesz benne, viszont annál több izgalmas, friss tavaszi zöldség igen.

Kell bele sárgarépa, angol zeller, hagyma, extraként pedig ott lesz a zöldborsó, gomba és az újhagyma. Fördős Zé használ egy kis húshelyettesítőt, amin még ő is rajta van. Ez természetesen olyan dolog, hogy simán elhagyható, vagy lehet bele rendes húst is tenni. Ha így teszünk, akkor azt természetesen elsőként pirítsuk le.

Arra is készüljünk fel, hogy ha a húshelyettesítőre szavazunk, az nem olcsó mulatság. Ezt a nagyobb hipermarketekben lehet amúgy beszerezni.

A recept tényleg elég lassagnés, mivel besamel is kerül rá. Fördős Zé ebbe extraként tesz spenótot.

Ami elég idegesítő és pepecselős rész, az a cannelloni töltése, de ki tudja kapcsolni az ember agyát. Hát igen, a lassagne pont ezért egyszerűbb egy fokkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás