promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod, milyen messze van egymástól Magyarország legkeletibb és legnyugatibb települése? 10-ből 9 magyar óriásit bakizik ebben a kérdésben
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyságrendileg is nehéz eltalálni a helyes választ.

A legérdekesebb földrajzi kérdéseket, illetve válaszokat állandóan feltesszük magunknak, ám kérdés, hogy miután ez megtörtént, utánanézünk-e a válaszoknak is. Azt valószínűleg a legtöbb magyar keni-vágja, hogy hol van Magyarország legmagasabban pontja, talán a középiskolai tanulmányokból még az is simán megy, hogy melyik a legmagasabban fekvő magyar település, sőt, még azt is azonnal rávágjuk, hogy Budapest után az ország legnagyobb városa, avagy a második legnagyobb magyar város az bizony Debrecen.

De vajon el tudjuk-e mondani azt, hogy melyk a legkisebb magyar város, vagy éppen azt, hogy melyek a legrövidebb nevű magyar települések? És, hogy melyik a legkeletibb és legnyugatibb magyar település?

Hazánkban a legkeletebbre eső település Garbolc, a legnyugatabbra eső pedig Felsőszölnök. A két település között pedig 525 kilométer a távolság légvonalban. 

Felsőszölnök határában van egy hármashatár, ahol egy emlékművet is felállítottak. Itt találkozik Szlovénia, Magyarország és Ausztria. Garbolcon található Magyarország legkeletibb pontja, amelyhez szintén tartozik egy nevezetes pont.

PamKutyáék bejárták mindkét helyszínt, zseniális videójukbban megnézhetiteik, hogy néznek ki ezek a helyek:

[[ćikk2]]

(Forrás: PamKutya, 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás