promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pokol kapuja Európában van, közel Magyarországhoz? Hátborzongató történet egy igazán hátborzongató turistalátványosságról – videó
Borítókép:  Ota Bartovský / MAFRA / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy nem mindennapi turistalátványosság azoknak, akik óhajtják egy pöppet a borzongást.

A pokol kapuja az a kifejezés, amely azonnal előhozza belőlünk a borzongást talán azóta, hogy Dante megírta az Isteni színjáték című művét. Számtalan konzolos játék, film és popkulturális alkotás foglalkozik a témával, amely néha olyannyira átcsap a valóságba, hogy egyes helyeket ki is jelölnek a turistáknak a világban, ahol azzal az ígérettel csalogatják őket oda, hogy elképesztően izgalmas látványosságban lehet részük.

Az egyik ilyen hely, ahol ez a marketingfogás nagyon is jól érvényesül, az a Houska-kastély Csehországban, nem is olyan távol Magyarországtól.

A helyi legendák szerint a Houska-kastélyban átjárók találhatók a démonok világába. A gótikus stílusban, a 13. században épült kastély látszólag ugyanis se nem stratégiai ponton, se nem víz közelében áll. A helyi legendák szerint a megépülésének egyetlen célja az volt, hogy démonokat vadásszanak a környéken. A legföldöntúlibb elképzelés szerint pedig azért épült pont erre a helyre, hogy zárva tartsa a pokol bejáratát.

A legendáknak pedig az is táptalajt ad, hogy még a nácik is befészkelték magukat a világháború alatt a várfalak közé, természetesen az elképzelések szerint azért, hogy okkult kísérleteket hajthassanak végre.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a kastély adminisztrációs egységnek épült a hatalmas királyi birtok közepére, hogy annak minden dolgát rendben tudják tartani a király emberei.

A hely ennek ellenére elképesztően hátborzongató épületrészeket rejt, nem csoda, hogy évente rengeteg turistát csalogat felfedezésre. Többek között olyanokat is, akik kifejezetten a paranormális jelenségek után érdeklődnek.

A kastély Prágától 30 kilométerre található, a hely honlapján tudtok részletesen tájékozódni a látogatás feltételeit illetően.

A kastély belső tereit ebben a paranormális jelenségeket kutató Youtuber videójában is láthatjátok:

(Forrás: Atlas Obscura)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás