promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eget rengető szenzáció lenne: állítólag egy japán faluban van eltemetve Jézus Krisztus
Borítókép:  facebook.com/Shingō-village
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pásztorként érkezett a szigetországba, ahol megnősült, és gyermekei is születtek.

Japán lakóinak többsége a sintó és a buddhista vallás követője, de azért 1,5 százaléknyi keresztényt is találhatunk a 125 milliós lélekszámú szigetországban. Az egyik faluban pedig meg vannak győződve arról, hogy oda temették el Jézus Krisztust.

A keresztény hagyomány szerint a Megváltó a kereszthalálát követő harmadik napon feltámadt, majd több tanítványa előtt is megjelent, és végül felszállt a mennyekbe. Nyilvánvalóan eget rengető történelmi szenzáció lenne, ha valahol megtalálnák és azonosítanák a csontjait.

Észak-Japánban található az a Shingo nevű hegyi település, ahol ma is őrzik egy rejtélyes pásztor emlékét. Két évezreddel ezelőtt vetődött arra, aztán letelepedett, és hagymatermesztésből tartotta fenn magát.

Beleszeretett egy Miyuko nevű lányba, akitől három gyermeke született, és szép kort megérve, 106 éves korában halt meg. A helybéliek a Daitenku Taro Jurai nevet írták a sírjára, de a világ állítólag Jézus Krisztusként ismeri.

A meredek történet évente 20 ezer zarándokot vonz arra a vidékre, vagyis már csak ezért is érdemes életben tartani a furcsa legendát. A Shingóban lakók szerint a kereszténység Megváltója először 21 évesen járt feléjük, mégpedig teológiát tanulni, és ezek voltak azok az elveszett évek, amelyek az Újszövetségből is kiszámolhatók.

33 esztendősen aztán visszatért Júdeába, ahol – a japánok szerint – kis híján keresztre feszítették, de sikerült becsapnia a hóhérokat, és helyette az öccsét, Isukirit végezték ki. Jézus pedig Japánba menekült, mégpedig mártír testvére levágott fülével, illetve Szűz Mária hajtincsével.

A meglepő az egészben az, hogy a helybéli férfiak hagyományos viselete nagyon hasonlít a bibliai időkben Palesztinában hordott tógához. A nők fátyollal fedték az arcukat, a csecsemőket pedig fonott kosarakban szállították, akárcsak hajdan a Szentföldön.

Fotó: facebook.com/Shingō-village

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás