promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes Jézus-film, amely nagyon ritkán kerül adásba Magyarországon, pedig egy igazi csúcsteljesítmény
Borítókép:  Profimedia/illusztráció/Max von Sydov
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

182 perces, gigászi hosszúságú alkotás.

Karácsony alkalmával telis tele vannak a magyar televíziók repertoárjai Jézus-filmekkel. Az 1959-es Ben Hur a legklasszikusabb alkotás, amelyet karácsonykor a Megváltó kapcsán szoktak adni a tévék, de sokszor látjhatjuk még a kevésbé klasszikus sztoriszövéssel operáló Krisztus utolsó megkísértése című filmet,

illetve Az egyiptom hercege című animációs mesét.

Ám van egy német, Jézus-akciófilm, amely még az időutazást is vegyíti Krisztus alakjával, és míg a kétezres évek derekán többször is műsorra tűzték, addig az utóbbi évtizedben szinte teljesen eltűnt a képernyőkről. Az eltűnt Jézus-videó nyomában egy 182 perces, gigász hosszúságú német film, amelyet általában két részben adtak le a tévékben. 

A sztori szerint Steffen Vogt, aki egy izraeli ásatáson vesz részt segítőként, társaival együtt egy csontvázat talál, amely a kétezres évekből való, de egy olyan sírban találják, ami körülbelül 2000 éves. Ráadásul a holttest mellett találnak egy olyan Sony-kamerát is, amely még nem létezik, a hozzá tartozó prospektus szerint 2003-ban jelenik meg először a boltok polcain.

Steffen szerint egy időutazós találtak, ám a régészek szkeptikusak az elmélettel kapcsolatban. Nem sokkal később már a német titkosszolgálat is nyomoz a férfi után.

A film nem egy klasszikus Jézus-film, még hasonlót sem láthattatok korábban, egy olyan alkotás, amelyben elsősorban a misztikum, a hit, és az akció dominál. Fura ötvözete az akciófilm és a kalandfilm zsánereknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás