promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre egy szimpatikus diéta: edd magad fiatalabbra!
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kell mást tenni, csak példát venni arról a térségről, ahol a legboldogabbak az emberek.

A sztárséf Susy Massetti szerint egyetlen titka van a fiatalos táplálkozásnak: a mediterrán diéta. Lelassítja az öregedést, csökkenti a szarkalábakat és más kellemetlen velejárókat, és valóban belülről hoz megújulást a szervezet számára.

A mediterrán étrend már régóta bizonyít, hiszen a Földközi-tenger mentén élő emberek valóban boldogabbaknak, kiegyensúlyozottabbaknak, egészségesebbeknek tűnnek másoknál. A titkuk a rengeteg elfogyasztott zöldségben, gyümölcsben, halban, babban, csonthéjasban és növényi olajban rejlik.

Az olasz születésű Susy Massetti szerint öt igazán hatásos „csodaszer” található a mediterrán népek konyhájában. Tanulmányok bizonyítják, hogy ezek javítják a szív- és érrendszer működését, valamint csökkentik a magas vérnyomás és koleszterinszint, illetve a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, sőt elhízni sem engednek.

1. Hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj. Visszaadja a ragyogásodat, ugyanis ez áll legközelebb az olívatermés eredeti állapotához, a legelső sajtolást zárják üvegbe. Megőrzik az értékes tápanyagokat, a gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns vegyületek benne maradnak. Ezek lelassítják a sejtek öregedését, illetve jók a puffadás ellen is.

2. Hal. Robbanásszerűen beindítja a kollagén-termelést, amely a bőr rugalmasságáért felel, és emellett a porcok sűrűségének megmaradásáért. Már 25 éves kortól csökkenni kezd testünk kollagén-termelése, ezt a diétát tehát nem árt idejében elkezdeni. A halakban lévő omega-3 zsírsavak és D-vitamin szintén segítenek fiatalosnak maradni.

3. Édesburgonya. A batátának is hívott növény nem rokona a krumplinak, csupán a gumójuk hasonlósága miatt akasztották rá a burgonya nevet. Közép-Amerikában honos, és Kolumbusz hozta be Európába. Segít a vércukorszint stabilan tartásában, ráadásul tele van A- és C-vitaminnal. A kollagén-termelés stimuláló hatása itt is látványos eredménnyel jár.

4. Spenót. Nálunk a gyerekeket riogatják ezzel az étellel, pedig jelentősen hozzájárulhat a szem egészségének megőrzéséhez. Valódi szuperkaja, amely a bőrfiatalodásban is szerepet játszik. Dugig van C- és K-vitaminnal, valamint vassal és más ásványi anyagokkal. A vasnak az oxigénszállításban van feladata, így elképzelhetetlenek nélküle az egészséges sejtek, körmök, bőr és haj.

5. Cukkini. Gondoltad volna, hogy a sokféleképpen elkészíthető tökféle az UV-védelemben is segíti a testedet? Rostokban gazdag, ugyanakkor szénhidrátban szegény, vagyis úgy képes jóllakatni, hogy közben nem terheli meg a szervezetedet. Látószervünket a benne lévő lutein és zeaxantin (mint hatékony antioxidánsok) segítenek élesen tartani, a cukkini gyulladáscsökkentő hatása pedig megnöveli a bőr ellenálló-képességét a káros ultraibolya sugárzás ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás