promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhagyatott McDonald's-ra bukkantak egy régi katonai bázison, de amit ott találtak, az mindenkit megdöbbentett
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elhagyatott Meki kincseitől hangos az internet.

Egy elhagyatott alaszkai McDonald's étteremről beszélnek az egész világon, amelyben az eredeti Jurassic Park poszterei és egyéb kilencvenes évekbeli mozis relikviák találhatók. A létesítmény az Aleut-szigetekhez tartozó Adak Islanden üzemelt, itt állomásozott az amerikai hadsereg és a haditengerészet egyik előretolt helyőrsége, amíg ki nem ürítették a támaszpontot.

Adakra a második világháborúban költözött az amerikai hadsereg, mert bombázóinak innen rövid úton elérhető volt Japán, sőt a szárazföldi invázió is innen indulhatott volna, ha a két atombomba gyorsan véget nem vet a háborúnak. A két katonai bázis egészen a kilencvenes évekig húzta Adakon, aztán a katonaság elköltözött, a sziget lakosságával együtt. Az omladozó Meki viszont – ahol minden úgy maradt, ahogy volt –, megmaradt turistaszenzációnak.

Azóta eltelt 30 év, és hamarosan a Jurassic World-trilógia befejező részére, a Világuralomra ülhetünk majd be a mozikban, és talán a McDonald's éttermeibe is visszatérnek a dinoszauruszos játékok.

A Világuralomban a dinók már nem egy szigeten randalíroznak, hanem rászabadulnak az egész világra, ami valóságos kincsesbánya az újabb epizódok számára. A Jurassic Park tehát könnyen úgy járhat, mint a Csillagok háborúja, ahol az eredeti történet lezárulta után újabb, önálló részek játszódnak a messzi-messzi galaxisban. No, meg persze ott van a lehetőség, hogy tévésorozatok is készüljenek a Jurassic Parkból, hiszen az Universal Stúdió bizonyára nem fogja hagyni, hogy az évtizedek óta óriási sikernek örvendő széria kihaljon, mint a dinoszauruszok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás