Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Imádod a páinkát és a finom ételeket? Akkor itt a helyed szeptember közepén!

Imádod a páinkát és a finom ételeket? Akkor itt a helyed szeptember közepén!

Gasztro & Tourism

Imádod a páinkát és a finom ételeket? Akkor itt a helyed szeptember közepén!

Gasztro & Tourism

BTP 21:21

Közeledik a 21. Gyulai Pálinkafesztivál, amit szeptember 16. és 18. között rendeznek meg.

A látogatóknak oda kell figyelniük, hogy ne kóstolják nagyon túl magukat, mert körülbelül az ország pálinkagyártóinak több száz termékével ismerkedhetnek meg.

A hazai pálinkagyártók mellett Vajdaság, Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Drávaköz, Muravidék is párlatokkal járult hozzá a „magyarok pálinkájához”.

Első évben a barack kapta a főszerepet, 2019-ben a szilva. Tavaly szőlőpálinkákat házasítottak nyílt hordóban, ám a fesztivál akkor a koronavírus-járvány miatt elmaradt, így idén kerül sor az összetartozás pálinkájának megszentelésére, amelyre Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspököt kérték fel.

Az eseményen fellép az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila, de koncertezik a 30 éves Irigy Hónaljmirigy, a 25 éves jubileumot ünneplő TNT, Majka & Curtis, a Halott Pénz és a Neoton Família.

A fesztiválnak idén is kiemelt gasztronómiai programja lesz szombaton a Pálinka Ízutazás, amelyen ősi magyar szőlőfajtákból készült hungarikum pálinkák és ételek találkozását mutatják be neves szakemberek.

A másik exkluzív programelem a Gazda és a pálinka a konyhában elnevezésű gasztronómiai látványfőzés és kóstoló, amely során Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács vezetésével a hazai pálinkavilág ismert szereplői ragadnak fakanalat, hogy az agrárvilág szakembereivel a magyar vidéki élet szezonális alapanyagaiból szőlőpálinkával készült ételeket készítsenek.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria