Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem csak finom, de még a Földnek is jó - ehető erdőt telepített egy séf

Nem csak finom, de még a Földnek is jó - ehető erdőt telepített egy séf

Gasztro & Tourism

Nem csak finom, de még a Földnek is jó - ehető erdőt telepített egy séf

Gasztro & Tourism

MD 08:08

Az utóbbi években egyre égetőbb probléma a klímaváltozás és számos szervezet igyekszik cselekedni a Föld védelme érdekében. Ám sokszor az egyénnek is óriási felelőssége van, amit egy ecuadori séf fel is ismert.

Nem mindennapi lépésre szánta el magát egy ecuadori séf, ehető erdőt telepített, ami jó az éttermének és a Földnek is.

Rodrigo Pacheco étterme arra törekszik, hogy az ételek a szántóföldtől jussanak el a tányérig. Erre pedig tökéletes megoldás a saját maga által létrehozott „konyhaerdő”, ami jelenleg a Föld legnagyobb ehető erdeje. Persze a séf nem csak az ételek szerelmese, ötlete onnan jött, hogy 9 éve járja az utat és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jószolgálati nagykövete.  Mindig is érdekelte a környezetvédelem és maga is tenni akart a klímaváltozás ellen.

Regeneratív gasztronómia, így hívja azt, amit az éttermében kialakított, arra törekszik, hogy a gasztronómiai segítse a klímaváltozás megállítását. Az ehető erdő ötlete azért is forradalmi, mert az emberek éppen azért szoktak kivágni erdőterületek, hogy ott aztán élelmet termeszthessenek, ám ez a legrosszabb, amit a környezetünkkel tehetünk, hiszen az éghajlatváltozás megállításához elengedhetetlen az erdők védelme.

A „konyhaerdő” kialakításánál arra törekedett, hogy minden ehető legyen, amellett, hogy igyekszik a legjobbat kihozni a földből, célja, hogy a későbbi korokra jobb állapotokat hagyjon, mint ahogyan ő találta azt.

Az erődben termeszt többek között ananász, avokádót, tökféléket, kakaót és lilaburgonyát is.

 

Borítókép: Profimedia