promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Károly herceg erdélyi álomnyaralója, le fog esni az állad is - videó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A királyi családnak vannak birtokai Erdélyben is, amelyek igazán stílusosak és természetközeliek.

A brit királyi család körül az elmúlt években forr a levegő, Meghan Markle, Harry, II. Erzsébet és a család többi tagjának viszálya a média élénk érdeklődése közepette zajlik. Nemrégiben pedig egy szatirikus hangvételű sorozatot is kapott a família, amelyben elsősorban Meghan és Harry fura dolgait figurázzák ki az alkotók.

Az eszkalálódó figyelemben szinte már nincs is olyan információ, amit ne tudnánk a király családról, gondoljuk persze. De itt vannak például Károly herceg erdélyi birtokai,

amelyek lélegzetelállítóan autentikusak, mégis kevesen hallottak róluk, pedig a királyi család gyakran meg is fordul itt a régi magyar végeken.

Nem is egy, hanem rögtön két brit birtok is található Erdélyben. Az egyik Szászfehéregyházán, a másik pedig Zalánpatakon. A vásárlás pedig az után történt, hogy Károly 1988-ban az "erdők országában" járt, és beleszeretett a tájba, de úgy, hogy elhatározta, hogy félig-meddig ide köti az életének apró darabját is, és vesz pár nyaralót.

A sztorihoz az is hozzátartozik, hogy a családnak van kötődése Erdélyhez, mivel II. Erzsébet ükanyja, egyben a Windsor-ház egyik ősanyja, Rhédey Klaudia erdélyi grófnő volt, aki 1812-ben Erdőszentgyörgyön született, majd Sándor württembergi herceghez ment feleségül. Egyetlen fia született, Ferenc, aki Viktória Mária cambridge-i hercegnőt vette feleségül. Ferenc lánya pedig már Viktória királynő unokáját vette feleségül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás