promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet iszonyatosan gyűlöl egy dolgot, de még a szagát sem bírja
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kellemetlenséget száműzték a királynő környékéről is.

A brit királyi családról elképesztően sok cikk született Meghan Markle és Harry, illetve a família többi tagjának balhéi után. De nem lövünk mellé, ha feltétlezzük, hogy még mindig akadnak témák, amelyekről kevesebbet tudtok.

A királyi család tagjaira számos szabály vonatkozik a mindennapokban, ezek közül azonban akadnak olyanok is, amelyek füleinknek elég furcsán hangozhatnak, pedig, ha történeti kontextusba helyezzük, igenis logikusnak (vagy éppen a kultúrtörténeti indoklás után érthetőnek) fognak tűnni.

II. Erzsébet és Fülöp herceg például mindig úgy jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy a királynő ment elől, Fülöp pedig mögötte ballagott, kísérte őfelségét. Ez a szimbolikus gesztus azt hivatott mutatni, hogy ki a monarchia feje. De a királyi család ruhás bőröndje is olyan, hogy egyes szetteket mindig maguknál kell hordaniuk, ilyen például a gyászruha, egy fullosan fekete öltözet, hiszen bármikor megeshet velük, hogy azonnal egy temetésen kell megjelenniük.

Vannak sokkal furább szabályok is, például II. Erzsébet soha nem ülhet rá egy másik trónra (még a Trónok harcából ismert Vastrónra sem), illetve a királyi család tagjaival selfie-t sem lehet készíteni.

De szigorú szabályok korlátozzák őket a gasztronómiában is, a kagyló és a tengeri herkentyűk például egy olyan alapanyagok és ételek, amelyeket nem fogyaszthatnak el. Hogy miért nem? Mivel ezektől lehet a legkönnyebben ételmérgezést kapni, a családban pedig a történelem folyamán sokszor előfordult, hogy egyes uralkodók ebben haltak meg.

A külföldi utazásaik során a királyi család tagjai csapvizet és félig átsült húsokat sem fogyaszthatnak. Ez történelmi hagyomány.

Persze ezt nem mindig sikerül betartani, például készültek már olyan fotók, amelyeken Vilmos herceg és Katalin hercegnő jóízűen kagylót majszol.

Vannak olyan szabályok is, amelyek már újabb keletűek. Így például II. Erzsébet ki nem állhatja a hagyma ízét és illatát, ezért a társaságában senki sem fogyaszthat hagymát. A szakácsoknak pedig ki van adva, hogy az ételek elkészítéséhez ők sem használhatnak hagymát.

(via Glamour.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás