promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális mennyiségű kalória van egy korsó sörben? Felér három tábla csokiéval?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gondoltál már rá, hogy mennyi kalóriát szürcsölsz be egy-egy korsó sörrel?

Fogyás, hízás, fogyás, hízás.

Olyan ez, mint egy hullámvasút, és állandóan számolgatnunk kell a kalóriákat, mert mégiscsak így van tudománya a fogyókúrának. 2021-ra valószínűleg sokkal tudatosabban élünk, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt, hála az okostelefonok világának, már számtalan kalóriaszámláló applikáció siet segítségünkre a mindennapokba, ha úgy döntünk, hogy szeretnénk megszámolni, mennyi kilokalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

És hogy megjegyezzük-e ezeket a mennyiségeket? Nem biztos, így örökké rá leszünk utalva a számlálómasinákra. Viszont egy-egy jól eltalált összehasonlítással sokkal jobban be tudjuk lőni, mi mennyi kalória. Ráadásul egy illusztris példa nagyobb valószínűséggel ég bele az agyunkba is.

A Beerporn most egy érdekes cikket osztott meg, amelyben az NHS-re, a legnagyobb angol egészségügyi híroldalra hivatkoznak, ahol megnézték, hogy egy korsó sör milyen csoki elfogyasztásával ér fel, a híroldalnál úgy számították ki, hogy egy korsó sörben átlagosan 239 kcal van, ami pontosan megfelel egy Mars csoki kilokalóriájának számával.

Így mondhatjuk persze azt is, hogy egy sör felér egy Mars-csokival, de valószínűleg sem a sörszeretők, sem pedig a csokiimádok nem gondolják ezt, hogy a kettő bárhogy is tudná egymást pótolni.

Viszont érdekességnek talán tökéletes, és könnyű is megyjegyezni.

(via Beerporn)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás