promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fördős Zé apukája magasra tette a lécet – vajas kiflit készített téliszalámival
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most mindenki azt hiszi, hogy Fördős apuka lement a kisboltba pár friss kifliért. Hát, nem így történt – mutatjuk a receptet!

Fördős Zé édesapja, Fördős Lajos mindig tud valamilyen különleges receptet hozni a Street Kitchen rajongóknak, és hát biztosan sokan felröhögtek, amikor meglátták, hogy vajas kiflit fog készíteni téliszalámival.

Ez egy tökéletes reggeli vagy uzsonna amúgy, de hát mindenki úgy képzeli el, hogy lemegy az ember a kisboltba, megveszi a friss kiflit, a vajat, a téliszalámit, és gyorsan összedobja. Na azért itt lesz egy kis csavar, mert Zé édesapja fogja hozzá megsütni a kiflit.

Az ötlet onnan jött, hogy egyszer kávézgatás közben arról beszéltek a stábtagok, hogy melyik az az étel, amit a legtöbbször készítettek el. A nem hivatalos háziversenyt Lajos nyerte meg a vajas kiflijével. Zé apukájának rögtön az volt az első gondolata, hogy ezt muszáj megmutatnia a nagyközönségnek.

A házi kifli persze időigényes, és hát tudjuk nagyon jól, hogy egyszerűbb megvenni a boltban, vagy a pékségben, azonban egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. Amikor a kisült tésztát frissen megkenjük vajjal, és telepakoljuk téliszalámival, valamint paradicsommal, közben pedig terjeng az az illat a levegőben, hát az mennyei.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás