promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Finomságok húsvétra: kovászos cipóban sült füstölt sonka - recept
Borítókép:  Sopronmedia / Fodor Regina
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha a megszokott ünnepi menüt feldobnád valami különleges ínyencséggel, akkor a diós-rozmaringos, kovászos cipóban sült füstölt sonkánál nem találsz jobbat.

A soproni Trattoria Benann igazi különlegességekkel készült az idei húsvétra, amelyeket elvitelre készítenek a megrendelőknek. Megkeresésünkre az étterem elküldte nekünk a diós-rozmaringos, kovászos cipóban sült füstölt sonka receptjét, ami nemcsak látványra, de ízeiben is fantasztikus. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (2-3 cipóhoz):

  • 450 gr kenyérliszt (teljes kiőrlésű, vagy fehér)
  • 330 ml víz
  • 60 gr dió
  • rozmaring
  • 100 gr kovász
  • 1 cipóhoz: 200 gr füstölt sonka vagy tarja, és 2 db főtt tojás

Elkészítés: A kenyérhez a hozzávalókat jól összekeverjük és jól kidolgozzuk. 12 órát hűtőben kelesztjük. Cipókat formázunk belőle, betöltjük a sonkával és a tojással. Megformázzuk és formában 1 órát pihentetjük. 40-45 percig sütőben sütjük, eleinte 240 C⁰-on, majd 10 perc után levenni a hőmérsékletet 220 C⁰-ra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás