promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha így pácolod a tarját, tuti sikered lesz az asztalnál
Borítókép:  vinepair.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sajnos vége van a nyárnak és a melegebb őszi napoknak is, itt az ideje búcsút intenünk a jó hazai boroknak, vagy mégsem?

Ha már bor, akkor itt az ideje, hogy valami új szerepet találjunk az italoknak. Mi van akkor, ha a palackból a pohár helyett egyenesen a húsos tálba öntjük az italt?

Borral főzni nem könnyű. Kell egy kis kísérletező szellem, ami higgyük el, megfogja hozni a gyümölcsét. Íme néhány alapszabály.

A főzéshez szánt bornak is frissnek, tisztának, nem elöregedettnek, megecetesedettnek, és pláne nem dugósnak kell lennie, de nem szabad túlzásokba esni! Ne méregdrága borokkal pácoljunk, elég egy közepes árkategóriás palackot választanunk, tökéletesen meg fog felelni a célnak.

Mi elsősorban a sertés különböző részeinek pácolásánál javasoljuk a használatát, hiszen a zsírosabb húsokat jobban fel tudja turbózni egy ilyen megoldás. Persze, ha inkább a nemesebb marhahúsok mellett döntünk, akkor sem fogunk csalódni, a rostok akkor is szépen át fogják venni a lőre ízvilágát.

Borban pácolt tarja

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg sertéstarja, szeletelve

a pácléhez:

  • 2 kisebb lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5-7 dl félédes vörösbor
  • 5-8 szem borókabogyó
  • 1-2 babérlevél

a sütéshez:

  • őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés:
A pác hozzávalóit – a vékonyra szeletelt hagymákat, a bort és a fűszereket – mély, zárható edénybe tesszük. A megmosott, leszárított húst belehelyezzük, ügyelve, hogy mindenhol érje, elfedje a bor. Lezárjuk, és legalább egy éjszakára, de akár két-három napra hűtőbe tesszük.

Sütéskor szélesebb edényben felforrósítjuk a zsiradékot. Hozzáadjuk a hagymákat, majd a lecsöpögtetett, sózott, borsozott húst. A szeletek mindkét oldalát pár percig sütjük, majd felöntjük annyi páclével, amennyi ellepi, és fedő alatt nagyjából egy óra alatt megpároljuk. Ha már puha, levesszük a fedőt, és kis lángon besűrítjük a szaftot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás