promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 6 legjobb hazai Borhotel
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Itthon is egyre kapósabbak a borhotelek. Az országban jó borból szerencsére nincs hiány, de nem baj, ha a nedű mellett a kulináris élvezetekről is lehet gondoskodni. Az listán található helyeken így jót lehet enni és inni, de foglalással érdemes sietni, hiszen egy-egy helyen mindössze néhány szoba van csak. Az őszi helyekre már érdemes most lecsapni!

Badacsony Borhotel, Badacsonytomaj

Szobák száma: 10

Ez bizony a Laposa Birtok, még ha a névből elsőre ez nem is következik. A pincészet legjobb nedűjei mellett a balatoni kilátás az, amelyért a bor mellett érdemes egy hosszú hétvégét itt eltölteni.  Az aktív pihenésre vágyóknak ráadásul ott a bicikli, amivel az egész északi part bebarangolható. Unatkozni itt biztosan nem fogunk!

bor2
Botrytis Hotel, Mád 

Szobák száma: 6

Egy tokaji bortúra esetén Mád kihagyhatatlan. A Gusteau Kulináris Élményműhelyt reméljük egy burzsujnak sem kell bemutatni, a könnyedebb étkezésekhez pedig ott a falu szélén az Első Mádi Borház. A szálloda tökéletes kiindulópontja a kalandozásoknak, a környéken számtalan neves kézműves manufaktúra akad, éppen ezért ide tényleg érdemes visszatérni. Egy faluval odébb még burzsuj wellness is található, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa kellemes kikapcsolódás két kóstolás között.

bor3
Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely

Szobák száma: 15

A bor mellett itt a pezsgő is fontos, ami bizony egy újabb érv a látogatás mellett. Érdekesség, hogy alig két éve vágtak bele a pezsgőkészítésbe, de lényegében már most a hazai élvonalban vannak, és nem egy nemzetközi díjat is bezsebeltek. A hely építészetileg is különleges, itt nem csak a nedű karakteres. Enni, inni, aludni - itt ez bőven elég!

bor4
Kristinus Borbirtok, Kéthely

Szobák száma: 10

Egy nagy újrakezdő, hiszen tavaly még AX&AX Borászat néven futott. A Kristinus valóban jobban hangzik, a Balaton pedig számtalan lehetőséget kínál a programokra. Az osztrák háttér garancia lehet a sikerre, hiszen a sógoroknál egymás hegyén-hátán találhatóak a jobbnál-jobb borhotelek. Az étterem Kristinus Gasztro Műhely néven fut, így is jelezve, hogy mire számíthatunk, az étlapon legyen az főétel vagy desszert.

bor5
Liszkay Vineyard Estate, Monoszló

Szobák száma: 8

"A magyar Toscana" hirdeti magáról a birtok - mondjuk erről a vidékről az ókori rómaiak is ezt mondták -, amiben lehet is valami. A modern helyett itt a tradicionális a menő, és bár a Balaton innen sincs messze a hatalmas kültéri medence igencsak csábító. A toszkán vonalat erősíti, hogy a kúriát privát ki is lehet bérelni 7/14 napos időtartamra személyzettel együtt. A vörös borok kedvelőinek bizony kötelező behúzni ezt a strigulát!

bor6
Crocus Gere Bor Hotel Resort & Wine Spa, Villány

Szobák száma: 25

Az előzőekhez képest nem csak borászatban, de a turizmusban is szinte nagyüzemnek számít ez a hotel a maga 25 szobájával. A szobák is más stílust képviselnek, persze a Crocus Resort szobatípussal nem lehet senkinek sem gondja. Itt már szinte emberi léptékű a wellness, és a vinoterápiás kezeléseket mindenképpen érdemes kipróbálni. (P.B.)

bor7
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás