promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Körberepülnéd Magyarországot? Most itt van rá a lehetőség
Borítókép:  Smartwings offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nálunk is beindul a járvány alatt a sétarepülés: a Boeing 737-800-as Budapestről indul, és oda is érkezik.

Nemrég írtunk azokról a repülés fanatikusokról, akik képesek több mint százezer forintot kiadni azért, hogy felülhessenek egy repülőre. A koronavírus-járvány miatt a turizmus megfeneklett, így a légitársaságok is szenvednek. Az egész sétarepülést a Qantas indította útjára, akiknek a Boeing 787-ese Sydneyből szállt fel, és ott is landolt.

A Singapore Airlines Airbus A380-asa környezettudatosan már fel sem szállt. Az utasok azért fizettek 140 ezer forintot, hogy a kifutón megvacsorázhassanak, és megnézhessenek egy filmet a gépen.

Közben hazánk is gondolt azokra, akiknek már nagyon hiányzik a repülés, így a Smartwings légitársaság elindít egy Boeing 737-800-ast a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, ami természetesen ugyan oda fog visszaérkezni.

Az egy órás tervezett útvonal érinti a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet, ez azonban az aznapi időjárástól, a felhőborítottságtól függően változhat. Az utazómagasság ezúttal nem 10 ezer méter lesz, szóval tökéletesen szemügyre lehet venni a tájat.

Az élménycsomag a sétarepülés mellett tartalmazza az ingyenes belépést az Aeropark repülőmúzeumba és a repteret is megmutatják kívül-belül.

Cikkünk írásakor már alig volt szabad hely, így valószínűleg ezekre a jegyekre is hamar le fognak csapni. Itt persze nincsenek úgy elszállva az árak, mint külföldön: az ablak mellé szóló helyek 35 ezer, míg a középső és folyosó mellettiek 26 ezer forintba kerülnek. Ha be fog jönni a dolog, akkor valószínűleg több gépet is indítani fognak.

Aki otthon maradt, vagy maradna, annak meg továbbra is megoldás a tökéletesen élethű Microsoft Flight Simulator 2020.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás