promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átrepülnél Debrecenből Sopronba? - Lehet megvalósul
Borítókép:  debrecen.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az van tervben, hogy minden egyes nagyobb város elérhető legyen kisrepülőgéppel.

Székesfehérváron tartották meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlését, ahol Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy meg kell vizsgálni, hogy melyek azok a határon átnyúló közlekedési beruházások, projektek, amelyeket a következő években meg lehetne valósítani.

A politikus szerint a magyar gazdaság gerincoszlopát a megyei jogú városok hálózata adja, ezért a fejlesztésükben szeretne a kormány szorosabban együttműködni a helyi vezetőkkel.

A kormány gyakorlatilag azt szeretné, ha minden nagyobb város elérhető lenne legalább kisrepülőgéppel, ami Nyugat-Európában már mindennapos és Magyar Levente szerint ez összefüggésben van a beruházásösztönzéssel.

Az államtitkár azt kérte a városvezetőktől, hogy készítsenek repülőtér-fejlesztési terveket vagy a már létezőket adják át a minisztériumnak.

Később kiderül, hogy ez tényleg megvalósítható-e. Valószínűleg itt arra is gondolnak, hogy ha lehetőség nyílik rá, akkor akár az ország egyik végéből a másikba magáncéllal is át tudnánk utazni kisrepülővel. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy egy vonatjegy áráért megtehetjük ezt a luxusutazást, de valószínűleg tényleg sokan igénybe vennék, vagy megkönnyítené egyesek életét.

Mindez még csak terv, a kivitelezés várat magára. Magyarországon jelenleg öt nemzetközi légikikötő van, de van nyilvános repülőtere például Siófoknak, vagy Nyíregyházának is.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás