Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hizlal a szőlő vagy nem? – Itt a válasz!

Hizlal a szőlő vagy nem? – Itt a válasz!

Gasztro & Tourism

Hizlal a szőlő vagy nem? – Itt a válasz!

Gasztro & Tourism

Héjja Krisztián 08:08

Ha valaki elhatározza, hogy bizony ledobja a felesleges kilókat, egy valamit biztos hall az ismerősöktől: „Ehetsz gyümölcsöt, csak szőlőt nem szabad!” Vagy mégis? 

Persze, azt semmiféleképpen sem vitatja senki, hogy a szőlő az egyik legkalóriadúsabb gyümölcs, amit ehetünk. Ahogyan az sem vonja kétségbe senki, hogy vannak más lehetőségek is, ha gyümölcscukorra vágyunk. De tényleg akkoar bűn szemezgetni egy kicsit? 

Lássuk a számokat: 

10 dkg szőlő megközelítőleg 70-80 kalóriát és 18-20 gramm szénhidrátot tartalmaz. Csak, hogy érezzük a különbséget, ugyanannyi alma elfogyasztásával 50 kalóriát viszünk a szervezetünkbe.  

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a szőlő további jótékony hatásokkal is bír. Gondolunk itt a bélmozgás beindítására, valamint a salaktalanító hatására.  

Egy szó, mint száz, ha nem szeretnél lemondani a szőlőről, nem is kell. A lényeg a mértéktartás, illetve az, hogy ha teheted inkább napközben fogyaszd, ezzel sem reggel, sem este nem sokkolod az inzulinműködésedet.  

Persze az egészséges életmódhoz hozzátartozik a testmozgás is. Ha az ételre odafigyelsz már fél sikert értél el, viszont tartós végeredményt és az egyenletes fogyáshoz eléréséhez elengedhetetlen a mindennapi sport. 

Borítókép: LIONEL BONAVENTURE / AFP