promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Batman és Harry Potter is szobrot kapott egy templomban – videó
Borítókép:  Warner Bros.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Soha nem fogjátok elfelejteni, amit most látni fogtok. Egy életre a retinátokba ég a látvány.

A Wat Pariwat néven ismert templom igencsak szembemegy a megszokottal. A bangkoki Chao Phraya folyó mentén nyújtózkodó építmény kincseket tartogat a falai közt bámészkodni vágyók számára.

A Wat Pariwat egy olyan templom, amely nem hasonlít semmilyen korábban látott templomhoz sem.

A komplexum több struktúrából tevődik össze. Része egy modern megjelenésű főépület, amelyben egy nagy Buddha-szentély található, továbbá néhány kisebb ősi templom, ahol temetéseket tartanak, és végül egy hatalmas, fallal körülvett udvar, ahol a főattrakció húzódik meg.

Az élénk színek, valamint a változatos anyagok, és persze a figurák vad keveréke igazi vizuális lakomát jelentenek.

Érdemes jó alaposan belemerülni a díszletekbe, hogy arcon csapjon az igazság, hiszen a csecsebecsék nem egészen olyanok, mint amire egy thaiföldi istentiszteleti helytől számíthat az ember.

Indiai istenek és istennők, mitikus kínai lények, japán harcosok és buddhista alakok zagyva rendszerébe rejtve minden megtalálható itt,

a Disney-karakterektől a két lábon járó emojikig, igazi mestermunkaként thai mozaikokból készítve.  

Találkozhatunk itt többek között Amerika kapitánnyal, Albert Einstein portréjával, Micimackóval, amikor épp fára mászik, Obamával, miközben épp szelfizik, de még Dobbyval, a házimanóval és Harry Potterrel is.

Rajtuk kívül feltűnik Jackie Chan, Mickey egér, de még Pikachu is, bár ők nem igazán népszerűek a helyiek körében. Az épület építészetébe beolvadó kortárs elemek annak a törekvésnek a részei, hogy a fiatal generációt ismét aktívan bevonják az aktív vallási életbe.

Furcsa megjelenése ellenére a Wat Pariwat olyan templom, mint bármely másik,

a helyiek egyszerűen ide járnak istentiszteletre. És mindebbe bele van csempészve egy kis popkultúra is, hogy a fiatalokat is becsábítsák.

(via Ricepotato.co)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás