Őszi tökmagos gombakrémleves és a hét társa
Olvass tovább...
Az őszi hónapok remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy kreatívak legyünk a konyhában. Ilyenkor mind az éttermekben, mind pedig a családi ebédlőasztaloknál tarolnak a szezonális krémlevesek. Ha a trendeket is követni szeretnéd, akkor bemutatjuk, a legújabb újdonságot: a makktök levest.
Ha igazi őszi hangulatot szeretnél varázsolni az asztalra, a szokásos sajt és fokhagyma sztenderdek helyett, akkor egy új alapanyagot ajánlunk nektek. Ez nem más, mint a makktök. A kisebb méretű, foltos zöldségekből készült krémleves garantált sikert biztosít, ha le akarjuk nyűgözni a vendégeinket, vagy csak valami extrával dobnánk fel a hétköznapi menüt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tököt vágjuk félbe és kaparjuk ki a magot belőle. Ezután tegyük a sütőbe és süssük 30 percig. Ha ez megvan egy edényben olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a répát. Hozzáadjuk a tökhúst, a gyömbért, az almát, a kurkumát, a kókusztejet és a vizet. Miután a leves felforrt, turmixgéppel krémes állagúvá turmixoljuk. Petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Olvass tovább...