promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így készítsd el a tökéletes rántott májat - videó
Borítókép:  Lázár séf
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kovács Lázár séf megmutatja a fortélyokat, hogy a rántott máj biztosan ropogós és mennyien finom legyen.

Múltkor kaptunk Lázár séftől egy remek sertéspörkölt receptet, amiben volt egy kis csavar, mivel a pörkölt szaftjában főzte ki a tésztát. Igazi ízorgia, szóval megéri egyszer kipróbálni, ha már unjátok a sablont.

A séf most egy hamisítatlan rántott máj recepttel támad, amit a többség imád elfogyasztani, elkészíteni már kevésbé. Itt is van csavar, szóval nem csak lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk a májat és kisütjük, hanem úgymond be is pácoljuk.

Lázár séf zacskóba teszi a húst, ez persze nem kötelező. Azt a trükköt sokan alkalmazzák, hogy tejbe áztatják a májat, és itt is ez történik. A pácoláshoz kell foghagyma, majoránna, és egy kis fűszerkeverék, de igazából úgy ízesítitek, ahogy szeretnétek. A lényeg, hogy nem szabad sózni.

Ezután le kell itatni a májat, aztán lehet panírozni, és sütni. A sót Lázár séf a tojásba csempészi bele, de ott egy picivel nagyobb mennyiségben. Ha profi konyhatündérek akartok lenni, akkor valóban nem árt beruházni egy konyhai hőmérőbe, és 170 fokon kisütni a májat, na meg a burgonyát is.

Az egész megkoronázására jöhet egy kis fokhagymás majonéz, majd a kés valamint a villa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás