promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A csirkemell sütése egyszerűbb, mint gondolnád – videó
Borítókép:  Clean Food Crush
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kovács Lázár séf hiánypótló videót töltött fel, amiből mindenki megtanulhat csirkemellet sütni.

A húsok közül az egyik legegyszerűbb, valamint legegészségesebb alapanyag, és valóban keveset kell vele babrálni. Olykor tényleg jobb, ha veszünk egy natúr csirkemellet, lesütjük magunknak, és a mindennel telepumpált felvágott helyett ezt tesszük bele a szendvicsünkbe.

Egyszerű, nagyszerű, mégis sokan félnek tőle. Egy kezdőnek az jár a fejében, hogy mivan, ha túlsütöm, vagy éppen nem sütöm eleget, beleharapok, és nyers lesz az egész. Nos, ha követitek Lázár séf tanácsait, akkor egyiktől sem kell félni.

Az első legfontosabb, és legegyszerűbb fortély, hogy a csirkemellet ne rögtön a hűtőből való kivétel után kezdjük el sütni. Mindenképpen várjunk vele picit, mielőtt a hús a serpenyőbe kerül. A másik alapszabály, hogy nem szabad előre besózni a húst. Azt majd ráértek sütés közben.

Ha látjátok, hogy az oldala már elkezdett kifehéredni, akkor kell megfordítani, és úgy is sütni körülbelül két percig. A csirkemellet végül a sütőben kell 130 fokon 15 perc alatt készre sütni. Ez a nagyságától is függ, de egy standard mellnél ennyi a sütési idő.

Ha műanyag nyelű a serpenyő, akkor először tegyétek át valamibe a husit. (Ezt már csak a nagyon kezdők miatt is jelzem.)

Lázár séf az alap fokhagymás csirke receptje mellé azért még mutat két verziót. Szóval ne féljetek ettől az alapanyagtól, és nyugodtan kezdjetek el otthon csirkét sütni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás