promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földi édenkertek: öt strand és tengerpart, ahová azonnal el akarsz majd utazni
Borítókép:  Amazing Places on Our Planet Amazing Places on Our Planet / Youtube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Üdítő felvételek, képeken a világ leggyönyörűbb strandjai, egzotikus földi édenkertek, ahol egy vakáció felér egy habkönnyű, negédes álommal, amiből sosem akarsz felébredni.

Thaiföld déli részén található a Ko Phi Phi Don, a Phi-Phi szigetcsoport legnagyobb szigete. A kristálytiszta, már-már hipnotikus képességekkel bíró kék víz, a buja és zabolátlan erdőségek harmonikus kombinációja valami csodálatosan szépet alkotott,

mintha egy meseszép festmény kellős közepén állna az ember. Természetes szépségéből adódóan ez a mészkő-sziget mágnesként vonzza a pihenni vágyókat a világ minden tájáról.

A Mexikóban elnyújtózó Tulum Beach is megéri a pénzét. A hely letűnt történelmi atmoszférája felpezsdíti az ide látogatók vérét. A kitűnő állapotban lévő maja romok önmagukban is királyi látvánnyal szolgálnak, azonban a romokból teret nyert panoráma sem piskóta.

A kalandos kirándulók számára a Sac Actunban található barlangok felfedezése kihagyhatatlan látogatási pont.

Az Ausztráliában díszelgő White Haven Beach már elnevezésében is mennyei. A strand szinte már vakítóan fehér homokja, 98 százalékban fehér szilícium-dioxidból építkezik.

Itt az ember úgy érzi magát, mintha tényleg a felhők felett járna. Az egyedülálló Nagy-korallzátony is elérhető opció, ami megfizethetetlen élménnyel gyarapítja a bámészkodót. 

Görögország egyik legszebb strandja a Myrtos Beach. Kefalónia szigete ad otthont a varázslatos vízpartnak. Fenséges zöld sziklák finom ölelése szegélyezi a tájat, ahol véget nem érő romantikában úszó sétákkal színezve egy életre felejthetetlen látványba lehet részünk.

A tengervíz színe játékos árnyalatokkal váltakoztatva kápráztatja el látogatóit, hol sötétkékről csavarodik türkizkékbe, hol pedig fordítva. 

Jamaica ékszerdoboza a Half Moon Bay, ami a tengerparti kultúra fővárosa is lehetne. A reggae kultúrájáról ismert ország vérprofi hangulatteremtő. Itt az élet lassabban telik. A strand esténként mindig csendes és békés, a városi nyüzsgés helyett itt a relaxálás és a nyugalom a főnök.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás